Audros Bangladeše aukų skaičius artėja prie 3 tūkstančių

Bangladeše ketvirtą dieną siaučiantis ciklonas jau nusinešė daugiau kaip 2 400 žmonių gyvybes, rodo patvirtinti oficialūs duomenys, ir aukų
skaičius tebeauga.

„Tragedijos mastas atsiskleidžia einant iš vieno nuniokoto kaimo į kitą, – Bagerhate, viename iš ypač nusiaubtų rajonų, sakė gelbėjimo darbus koordinuojantis Mohammadas Selimas (Mohamadas Selimas). – Dažnai tai atrodo it mirties slėniai”.

Kaip pranešė žiniasklaida ir Raudonojo Pusmėnulio Bangladeše vadovas Mohammadas Abdur Robas (Mohamadas Abdur Robas), aukų skaičius jau peržengė 3 tūkstančių ribą ir dar tikriausiai didės. Vyriausybės oficialiais duomenimis, patvirtinta 2 471 žmogaus žūtis.

Valdžia sako, kad apie 3 mln. žmonių buvo evakuoti iš gaivalinės nelaimės zonos šalies pietinėje pakrantėje, o suskaičiuoti, kiek yra žuvusiųjų, reikės kelių dienų.

„Mes mėginame pasiekti visas nukentėjusias sritis ilgoje pakrantėje kuo greičiau, ir tada tiksliai žinosime, kiek žmonių žuvo per gaivalinę nelaimę”, – pirmadienį sakė vyriausybės atstovas.

Humanitarinių tarnybų darbuotojai nuogąstauja, kad nereguliariai aprūpinant evakuotus žmones maistu, geriamuoju vandeniu ir vaistais, gali kilti ligų protrūkis.

Nukentėjusių Bangladešo sričių valdžios atstovai sako, kad oficialūs duomenys apie žuvusiųjų skaičių smarkiai sumažinti, o humanitarinių organizacijų nuomone, aukų skaičius gali išaugti iki 10 tūkst. ir daugiau.

Ši gaivalinė nelaimė yra didžiausia Bangladeše nuo 1991 metų, kai ciklonas ir cunamis nusinešė 143 tūkst. žmonių gyvybes.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.