Louie Austen – elektroninė muzika, apvilkta baltu smokingu

Garsiausių konjako namų pasaulio penkete besipuikuojantis „Hennessy” su renginių serija „Hennessy Artistry” šiais metais jau privertė aikčioti Kiniją, JAV, Malaiziją, Vokietiją, Pietų Afriką. Šiuose renginiuose žibėjo ir savo muzikinį meistriškumą demonstravo „Fall Out Boy”, Pharrell Williams, Felix Da Housecat ir kt. Pagaliau ši muzikos fiesta atkeliauja ir į Lietuvą.
Lapkričio 23 d. Vilniuje – restorane „Pegasus” ir lapkričio 24 d. Kauno restorane „Papa Jazz” keliems šimtams žmonių skirtuose renginiuose pasirodymus surengs renginio šeimininkai, garsiausi house muzikos diskžokėjai Lietuvoje „RyRalio DJs” bei lounge ir latino stilių muziką gyvai atliekanti grupė „Mosquito Live Project”. Šį projektą be paties latino vakarėlių grando, prodiuserio ir diskžokėjo Rikko El Gato sudaro saksofonistas Seržas, bei grupės Inculto narys Artūras Pranskūnas. Tačiau svarbiausia vakaro žvaigždė atkeliauja iš Vienos – tai amžinai jaunas komikas, narcizas, mergišius, arba tiesiog džiazo scenos talentas Louie Austen. Apie jį galima rašyti daug daug, bet visa tai tik žodžiai, nes gyvas jo koncertas vis vien yra kažkas daugiau.

Louis Vuitton prieš Louie Austen

Kas sieja legendinį Louis Armstrong, prancūzų mados diktatorių bei rankinių karalių Louis Vuitton ir dainininką Louie Austen? Pamanysite, kad panašiai skambantys vardai? Taip, tai tiesa, tačiau ne tik. Šiuos tris menininkus jungia aistra ir meilė darbui, bet, svarbiausia, populiarumas bei pripažinimas visuose kontinentuose be išimties.

61-erių metų solistas, net dvidešimt penkerius metus vaidino amerikiečių aksominio balso legendą Franką Sinatrą įvairiuose muzikiniuose klubuose. Kol vieną diena pasakė sau: „Stop!”. Taigi jau kelerius metus – diskotekose bei bene madingiausiuose rinkiniuose „Hotel Costes” skamba jo paties muzika.

150 koncertų per metus!

Pirmą kartą į Lietuvą atkeliaujantis Louie Austin – šūksniais ir plojimais sutinkamas tiek pramogų sostinėje Las Vege, tiek džiazo sostinėje Niuorlyne, ir, žinoma, visoje Europą. Sunku patikėti, tačiau „Hennessy Artistry” žvaigždė per metus surengia mažiausiai po 150 koncetų (3-4 pasirodymai per savaitę). Bet tai ne pabaiga. Pats dainininkas žada niekada nesustoti ir mirti tiesiog dainuodamas scenoje.

Šiandien su populiairsiais elektroninės muzikos prodiuseriais – Phonique ir Christopher Just – dirbantis „Frankas Sinatra” iš Austrijos, skamba taip moderniai, kaip dar nėra skambėjusi nė viena soul, jazz ar funk legenda. Novatoriškasis Louie žmonėms leido išgirsti, kaip Armstrong’as ar Sinatra skambėtų šiandien. Jis sujungė du skirtingus laikmečius bei, atrodo, nesuderinamus dalykus – prabangų baltą smokingą ir šiuolaikinę elektroninę muziką. Meilei iš pirmo žvilgsnio, užtenka išgirsti naujausią austro albumą „Iguana”. Tai jokių analogų neturintis diskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.