Gimdyvės mirtis – belaukiant medikų

Vakar uostamiestyje užregistruota greitai kūdikio turėjusios susilaukti 36 metų moters mirtis. Artimieji dėl nelaimės kaltina medikus.

Anot Klaipėdos VPK pranešimo užvakar, apie 20 val., Bandužių gatvės 6 namo bute buvo rasta negyva 36 metų Rasa Moonson. Moteris laukėsi kūdikio bei greitai turėjo gimdyti. Medikai jai nebegalėjo padėti – tik konstatavo mirtį.

Anot moters vyro 42 metų Askoldo Moonson, vakare jie su žmona grįžę iš svečių, o netrukus besilaukiančioji pasijuto blogai.

„Ji atsisėdo į fotelį bei ėmė mėlti, aš puoliau skambinti medikams. „Greitosios” budėtoja, sužinojusi, kad moteris laukiasi, tik nusijuokė. Esą aš, kaip vyras, nežinau, kaip atrodo gimdyvės, tad turėčiau išgerti valerijonų ir kantriai laukti medikų.

Žmonai vis blogėjo, o aš negalėjau ramiai žiūrėti – skambinau gal tris kartus, raginau paskubėti. Tačiau kitame laido gale atsainiai mesteldavo, kad medikų ekipažui iš Birutės gatvės toli atvažiuoti, kad pernelyg skubinu. Galiausiai jie netoli mūsų namų pasiklydo – išbėgau į kiemą su kaimynu jų pasitikti”, – tramdydamas vyriškas ašaras „Vakarų ekspresui” pasakojo A. Moonson.

„Medikų atvykimas mums užtruko visą amžinybę, niekas nepasakė, ką daryti jų belaukiant – guldyti, sodinti ar panašiai”, – piktinosi vyriškis.

Klaipėdos miesto greitosios medicininės pagalbos stoties (GMP) vyriausiasis gydytojas Rimvydas Juodviršis sako, kad pagalbos prašymas iš Bandužių gatvės buvo gautas 18.53 val.

„Po minutės į įvykio vietą padėti gimdyvei išskubėjo gydytojų brigada. Gydytojų pas mus trūksta, laimė, brigada buvo laisva. Gatvėse buvo daugybė mašinų – pats pikas, tačiau brigada į Bandužių gatvę nuvažiavo greitai – iki 19.05 val.

Medikai moterį rado ištiktą klinikinės mirties bei pradėjo gaivinimą. Šis truko valandą, deja, jos išgelbėti nepavyko”, – teigė R. Juodviršis.

Anot jo, visi skambučiai į GMP stotį įrašinėjami. Antro gimdyvės vyro skambučio medikai sulaukę jau ekipažui važiuojant. Sutuoktinis pranešęs, kad moteriai nubėgo vandenys, o dispečerė spėjusi, kad prasidėjo gimdymas, pasiūliusi nusiraminti – esą pagalba jau atvažiuoja. Trečio skambučio, anot R. Juodviršio, nebuvę.

„Ištikus nelaimei medikai dažnai lieka kalti, tačiau tikiuosi, kad žmonės, atsigavę po patirto šoko, supras, jog taip nėra. Padarėme viską, ką galėjome. Manau, jog medicinos ekspertai pasakys, kodėl taip nutiko. Gal būta ankstesnio gydymo pasekmių”, – tvirtino vyriausiasis gydytojas.

Žmonos netekęs A. Moonson spėja, kad medikai galėję moteriai neteisingai apskaičiuoti būsimo gimdymo laiką.

„Žmona turėjo gimdyti lapkričio 9 ar 13 dieną. Gal buvo apsirikta, ir ji smarkiai pernešiojo kūdikį? Mano teta medikė sako, kad Rasa dėl to galėjo ir uždusti.

Nepaliksiu kaltųjų be atpildo – paaukosiu visas santaupas, kad rasčiau tiesą. Jau kalbėjau su advokatu”, – tikino vyras.

Pagal patentą dirbantis A. Moonson pasakojo, kad jie su Rasa susituokę neseniai, tačiau kartu išgyvenę apie 10 metų. Abiem tai buvusi antra santuoka: vyras turi atžalą iš pirmos santuokos, o siuvėja dirbusi moteris iš ankstesnės santuokos augino 16-metę dukrą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.