Mokiniai nori jaustis saugūs

Vakar vidurdienį prie trijų Klaipėdos miesto pėsčiųjų perėjų išsirikiavo dešimtys vaikų su degančiomis žvakelėmis rankose ir plakatais, raginančiais sustabdyti karą keliuose.

Gedminų pagrindinės mokyklos 5-10 klasių mokiniai, nepaisydami žvarboko oro, prisijungė prie akcijos „Karui keliuose – ne” ir beveik valandą praleido rimtyje prie trijų pėsčiųjų perėjų, esančių Gedminų gatvės atkarpoje nuo jų mokyklos iki Debreceno gatvės.

„Uždegdami žvakutes norime pagerbti keliuose žuvusius vaikus. Plakatais norime atkreipti vairuotojų dėmesį į šiandieninę situaciją keliuose”, – sakė renginio koordinatorė istorijos mokytoja Ilona Krasauskienė.

„Neužmiršk, kad vairuoji”, „Mes norim gyventi”, „Saugus greitis – saugūs vaikai” – tokius ir panašius žodžius savo plakatuose užrašė vaikai. Deja, pastebėjome, kad į juos dėmesį atkreipė beveik vien tie vairuotojai, kuriuos prie perėjos privertė sustoti raudona šviesoforo šviesa. Dalis važiavusiųjų pro šalį pritarimą mokiniams išreiškė garsiniais signalais, tačiau atsirado ir tokių, kurie pro besibūriuojančius vaikus prašvilpė maksimaliu toje kelio atkarpoje leistinu greičiu ar net šiek tiek jį viršydami.

Nenustebome, kad pakalbinti vaikai pasakojo nesijaučiantys saugūs gatvėje net šviesiu paros metu, eidami į mokyklą.

„Vairuotojai į mane dažniausiai visai nekreipia dėmesio, prie perėjos net nepristabdo, būna, kad dar ir aptaško vandeniu”, – pasakojo penktokė Viktorija.

Penktokas Edgaras tvirtino kartą net į pamoką pavėlavęs, nes bijojo pereiti gatvę, beje, – šviesoforu reguliuojamoje perėjoje.

„Nežinau, kiek prastovėjau, nes vairuotojai net per raudoną važiavo, niekas nepraleido. Ar jaučiuosi saugus eidamas per perėją? Tik kai visai nėra mašinų”, – sakė mokinys.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.