Gruzijos opozicija žada naujus mitingus, jeigu negalės dirbti televizijos kampanija „Imedi”

Susivienijusi Gruzijos opozicija svarsto galimybę vėl rengti manifestacijas ir mitingus, kai nuo penktadienio vakaro šalyje bus atšaukta nepaprastoji padėtis.
„Gruzijos konstitucija mums garantuoja žodžio laisvę, ir mes pasiliekame teisę rengti mitingus ir manifestacijas. Jeigu vyriausybės veiksmai nebus adekvatūs ir neatnaujins darbo televizijos kompanija „Imedi”, mes vėl rengsime akcijas”, – pranešė žurnalistams vienas „Judėjimo už vieningą Gruziją” steigėjų, Gruzijos parlamento deputatas Georgijus Tortladzė.

Kol kas neaišku, kada vėl galės dirbti „Imedi” – televizijos kanalas, transliuojantis laidas į visą Gruziją, o per palydovą ir į keliasdešimt šalių.

Opozicija pavadino „didele valdžios klaida „Imedi” transliacijų licencijos sustabdymą ir jos turto areštą.

Opozicija teigia, jog jai nėra „netikėtas valdžios noras neatkurti „Imedi” transliacijos, juk būtent jos eteryje opozicija turėjo daugiau galimybių pateikti Gruzijos gyventojams visą informaciją”.”

„Imedi” transliacija buvo nutraukta lapkričio 7 dieną, kai į televizijos kompanijos pastatą atėjo teisėsaugos institucijų darbuotojai.

Pastarosiomis dienomis Gruzijos valdžios atstovai ne kartą pareiškė, kad „vykstant mitingams Tbilisyje lapkričio 2-7 dienomis, „Imedi” eteryje ne kartą skambėjo raginimai jėga nuversti valdžią”.

Tačiau opozicijos ir „Imedi” atstovai pareiškė, kad tokių raginimų nebuvo, ir reikalavo leisti dirbti televizijos kompanijai.

Sprendimą areštuoti „Imedi” turtą ir sustabdyti jos transliacijos licencijos galiojimą Tbilisio miesto teismas priėmė prieš savaitę.

Ketvirtadienį išplatintame miesto teismo pareiškime pažymima, kad šį sprendimą jis priėmė, remdamasis Gruzijos generalinės prokuratūros prašymu.

Ji motyvavo savo prašymą tuo, kad „televizijos kompanija „Imedi” ir jos turtas buvo panaudoti organizuoti Tbilisyje masinėms riaušėms, kurios galėjo tapti nevaldomos, siekiant jėga nuversti konstitucinę valdžią”.

Lapkričio 8 dienos naktį prezidento įsaku visoje Gruzijos teritorijoje buvo paskelbta nepaprastoji padėtis, atitinkamu dekretu buvo įvesti teisės rengti susirinkimus ir streikus, tai pat žiniasklaidos priemonių darbo apribojimai.

Remiantis Gruzijos parlamento sprendimu, nepaprastoji padėtis Gruzijoje bus atšaukta nuo 19 valandos vietos laiku.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.