Jurgos gimtadienis – jau be Jurgos

Rašytojos gimtadienio išvakarėse įsteigta viešoji įstaiga Jurgos Ivanauskaitės kūrybinio paveldo centras.

Lapkričio 14-ąją J.Ivanauskaitei būtų sukakę 46-eri. Sunkios ligos palaužta menininkė šį pasaulį paliko šiemet vasario 17 dieną. Tik ką knygynuose pasirodė Jurgos knyga „Viršvalandžiai”, kurią parengė jos mama Ingrida Korsakaitė. Jau gulėdama mirties patale rašytoja vis prašė mamos skaityti „Viršvalandžių” rankraštį. Pati ji nebeįstengė nei skaityti, nei rašyti. I.Korsakaitės teigimu, Jurga labai apgailestavo, kad pritrūko jėgų užbaigti tekstą, bet vylėsi, jog knyga bus išspausdinta.

Įsteigtas J.Ivanauskaitės kūrybinio paveldo centras populiarins ir skleis rašytojos, dailininkės, keliautojos ir visuomenės veikėjos tolerancijos, pagarbos ir tiesos idealus, saugos jos atminimą, taip pat kaups medžiagą, susijusią su J.Ivanauskaitės kūryba ir veikla.

J.Ivanauskaitės kūrybinio paveldo centro valdybos pirmininku išrinktas J.Ivanauskaitės bičiulis Vilniaus universiteto Orientalistikos centro lektorius, keliautojas ir režisierius Vytis Vidūnas, direktore – žurnalistė Ramunė Sakalauskaitė. Į valdybą išrinkti V.Vidūnas, televizijos laidų vedėja Edita Mildažytė, rašytojas Vytautas Rubavičius, J.Ivanauskaitės sesuo Radvilė Racėnaitė ir leidyklos „Tyto alba” vadovė Lolita Varanavičienė.

Viešosios įstaigos steigėjais tapo kino kritikė Izolda Keidošiūtė, J.Ivanauskaitės mama I.Korsakaitė, sesuo R.Racėnaitė, E.Mildažytė, V.Rubavičius, R.Sakalauskaitė, V.Vidūnas, profesorė Irena Veisaitė ir dailininkė Ramunė Vėliuvienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.