Išrinkti žurnalistų kūrybinio konkurso „žaliosios” energijos tema nugalėtojai

Vakar Lietuvos žurnalistų sąjungoje (LŽS) vykusio posėdžio metu komisija išrinko konkurso „Žalioji” energija Lietuvoje: problemos ir perspektyvos 2007″ nugalėtojus. Iš 19 autorių, pateikusių 29 darbus, nugalėtojais paskelbti 6 žurnalistai.

7 narių komisija, kurią sudarė žiniasklaidos bei energetikos sričių profesionalai, darbus vertino 2 kategorijose – nacionalinės ir regioninės žiniasklaidos. Nacionalinės žiniasklaidos atstovai pateikė 15 darbų, regioninės kategorijos vertinimui pateikta 14 žurnalistų darbų. Kiekvienoje jų išrinkta po 3 laimėtojus.

Pirmųjų vietų nugalėtojai: Virgaudas Gudas „Alternatyvi energetika: donkichotiška kova su biurokratiniais malūnais” („Respublika”, nacionalinė kategorija) bei

Dalia Jočerytė „Pradėk nuo savęs”, 2007 05 13 (5 kanalas, regioninė kategorija).

Antrąsias vietas užėmė: Andrius Tapinas ir Aistė Kameneckė „Kaip išvengti pagirių prisiuosčius rusiškų dujų” („Valstybė”, nacionalinė kategorija) ir

Remigijus Baltrus „Kas paskelbs Lietuvoje „žaliąją revoliuciją’?”(„Miesto žinios”, regioninė kategorija).

Trečiosios vietos atiteko: Mindaugas Milinis, straipsnių ciklas „Vėjo jėgainių sparnus laiko nepatenkinti gyventojai”, „Vėjas jėgainių sparnus suka vis greičiau”, „Danai ardo vėjo jėgaines ir išgabena į užsienį” („Lietuvos žinios”, nacionalinė kategorija) ir

Daiva Bartkienė, straipsnių ciklas „Bendruomenės iniciatyvos fondo taryba nesuprato”, „Smalininkiečių pakinkytas vėjas neš pelną visuomenei” („Šviesa”, regioninė kategorija)

Komisijos pirmininkės Raimondos Karnackaitės teigimu, dvigubai padidėjęs žurnalistų darbų, atsiųstų konkursui, skaičius rodo, kad žiniasklaidai ši tema yra išties aktuali. „Malonu pastebėti, kad remdamiesi kitų šalių patirtimi, autoriai skatina idėjas kaip vystyti alternatyvios energijos ūkį Lietuvoje.” – sakė komisijos pirmininkė.
Beje, šiemet konkurse dalyvavo ne tik daugiau žurnalistų, bet ir iš įvairesnių žiniasklaidos priemonių – 2 žurnalų publikacijos („Istorijos”, „Valstybė”), 4 TV laidos (LTV, 5 kanalas) bei 1 internetinio dienoraščio Ekoblogas (Ekoblogas.info).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.