Vietoje didelės išpirkos – 5 litai

Kauno policija tiria keistą įvykį. Įtariamasis pagrobė savo pažįstamą, reikalavo iš jo nemažos išpirkos, tačiau galiausiai pasitenkino penkiais litais.

Trečiadienį į Kauno pareigūnus kreipėsi devyniolikmetis ir pareiškė, kad prieš dvi dienas jis buvo pagrobtas ir jį bandyta reketuoti. Pasak vaikino, praėjusį pirmadienį apie 16 val. V.Krėvės prospekte pažįstamas jaunuolis, grasindamas daiktu, panašiu į pistoletą, jį įsisodino į nenustatytos markės automobilį, ant galvos užmaukšlino polietileninį maišelį ir nuvežęs į apleistą namą grasino fiziniu susidorojimu. Pagrobėjas reikalavo 5 tūkst. litų. Vaikinas tvirtina nieko negalėjęs jam duoti, tad buvęs sumuštas. Pagrobėjas iškraustė jo kišenes, tačiau rado tik 5 litus ir 50 centų, mėnesinį lengvatinį transporto bilietą ir moksleivio pažymėjimą. Po susidorojimo jaunuolis buvo nuvežtas atgal į Kauną ir paleistas senamiestyje. Pareiškėjas teigia patyręs maždaug 16 litų materialinį nuostolį.

Nei parodyti namo, kuriame buvo sumuštas, nei pasakyti, kodėl į pareigūnus jis kreipėsi tik praėjus kelioms paroms po įvykio, devyniolikmetis negalėjo. LŽ turimais duomenimis, jis mokosi Kauno taikomosios dailės mokykloje, kuri yra netoli nurodomos įvykio vietos. Nukentėjusysis gyvena Kėdainiuose, tačiau į Kauną atvažiuoja kasdien. Policijai vaikinas iki šiol nebuvo žinomas. Jo įtariamas pagrobėjas, kurio anketiniai duomenys tikslinami, į pareigūnų akiratį jau yra pakliuvęs. Bandoma išsiaiškinti, ar vaikinai turėjo nesuvestų sąskaitų arba tarpusavio konfliktų. Nepatvirtintais duomenimis, nukentėjęs kėdainiškis yra davęs parodymus byloje prieš jį pagrobusį jaunuolį, todėl gali būti, kad ši lyg iš kino filmų atkeliavusi scena buvo paprasčiausia keršto akcija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.