Policija ieško agresyvaus paauglio

Iš Čiobiškio specialiųjų vaikų auklėjimo ir globos namų pabėgęs keturiolikmetis nuo trečiadienio ryto teorizuoja laikinąją sostinę. Įtariama, kad jis apiplėšinėja senyvus žmones ir vaikus. Jo taikiniu dažniausiai tampa žmonės, kurie gatvėje kalba mobiliaisiais telefonais.

Pasak Kauno vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovų, jau pradėti bent trys ikiteisminiai tyrimai, kuriuose įtariamuoju yra iš globos namų pasprukęs Marius Tunkūnas. Kaip LŽ sakė Kauno policijos atstovė spaudai Ramunė Gražulienė, šis keturiolikmetis tikras galvos skausmas. „Jis išties pavojingas visuomenei, tad mes tikimės ir pagalbos. Tikimės, kad pavyks nustatyti jo buvimo vietą. Nepilnametis gali slėptis bet kur – ir landynėse, ir daugiabučių namų laiptinėse ar rūsiuose”, – dienraščiui sakė pareigūnė.

Pirmasis nuo paauglio nukentėjo jo paties prosenelis. Verkių gatvėje prie spaudos kiosko paauglys pagrasino fiziniu susidorojimu, papurškė 71 metų vyriškiui į veidą dujų ir atėmė piniginę, kurioje buvo visa vyro pensija – maždaug 900 litų. Anot R.Gražulienės, šitaip bėglys pasireiškia nebe pirmą kartą. Jis labai dažnai muša ir kitaip terorizuoja savo giminaičius, atiminėja iš jų pinigus. Pasak R.Gražulienės, kai mirė jo mama, tėvo nepažįstantis vaikas ir jaunesnis broliukas atsidūrė Kauno apskrities vaikų globos namuose. Iš jų dažnai bėgdavo, o gatvėje gyvendavo vagiliaudamas, todėl buvo perkeltas į griežtesnio režimo įstaigą. Tačiau paauglys sugeba pasprukti ir iš Čiobiškio globos namų.

Pareigūnai perspėja, kad paauglys gali turėti ne tik dujų balionėlį, bet ir peilį. Jis ypač pavojingas vaikams. Gali būti, kad jis slapstosi kartu su savo broliu.

Kauno pareigūnai prašo atsiliepti piliečius, galinčius suteikti informacijos apie Manto Tunkūno buvimo vietą, paskambinti į policiją Kauno telefonu 303 941 (darbo laiku) arba 303 900, 112, 02 (visą parą). Anonimiškumą policija garantuoja.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.