„Inculto” ekskursija po Marijos žemę

Temperamento nestokojanti grupė „Inculto” pradėjo naujojo albumo „Marijos žemės superhitai” koncertų turą po Lietuvą.

Neseniai grupė „Inculto” išleido antrą kompaktinę plokštelę ir gyvena savo pirmojo koncertinio turo po Lietuvą nuotaikomis. „Marijos žemės superhitai” – tai nuotaikinga Lietuvos popscenos recenzija, į kurią grupės nariai sudėjo svarbesnius dalykus iš šalies gyvenimo, jos muzikinės ir elgesio kultūros.

„Inculto” koncertų turas po Lietuvą tapo ekskursija po Marijos žemę ir tiesiogine prasme. Vaikinai koncertuoja ir kartu lanko žinomiausias regionų vietas, susipažįsta su vietos gyventojais.

Naujajame albume ne tik „Inculto” atliekami kūriniai, bet ir netikėti duetai su dainininkais Stasiu Povilaičiu ir Steponu Januška, vokalo dėstytoju Zenonu Knyžnikovu, grupės ŽAS nariu Mariumi Bereniu-Tru Sabaka bei Algiu Ramanausku-Greitai. Apie savotišką muzikantų ekskursiją po Marijos žemę LŽ kalbina grupės lyderį Jurgį Didžiulį.

Satyros elementai

– Kodėl albumą pavadinote „Marijos žemės superhitai”?

– Sumanėme tokį variantą, nes albumas yra apie Lietuvos kultūrą, jos pastaruosius šimtmečius. Norėjome, kad albumo pavadinimas būtų šmaikštus, nes toks yra ir pats albumas. Tiesa, ne visai komiško ar humoristinio pobūdžio, tačiau satyros elementų jame tikrai galima rasti. Sąvoka „Marijos žemė” atskleidžia platesnę mūsų apdainuojamą kultūrinę erdvę – tai, kad Lietuvos valstybė istoriškai buvo Lenkijos įtakoje.

– Apibūdinkite savo naująją kompaktinę plokštelę?

– Mes šį albumą kūrėme vildamiesi, kad kiekvienas Lietuvos žmogus jame rastų sau bent po dvi patinkančias dainas. Kompaktinė plokštelė labai įvairi, pirmose albumo kūriniuose daugiau, sakyčiau, kaimo motyvų, o pabaigoje netrūksta ir piktesnių klubinių ritmų. Todėl manau, kad vyresnio amžiaus žmonės ras sau patinkančių dainų tarp pirmų septynių kūrinių, o jaunimui priimtinesnė turėtų būti likusi muzika.

Abipusė pažintis

– Kiek vietovių planuojate aplankyti per koncertų turą?

– Tiksliai negaliu atsakyti, tačiau jei neklystu – turbūt penkiolika miestų ir miestelių. Mes ne tik koncertuojame, bet ir lankome garsias vietoves. Šis turas yra ir puiki galimybė pasidairyti po Lietuvą. Norime, kad susipažinimas būtų abipusis – klausytojams pristatysime naująjį albumą, o patys susipažinsime su vietovėmis, kuriose gyvena mūsų gerbėjai.

– Kur spėjote apsilankyti ir kas labiausiai paveikė?

– Iš mažesnių miestų jau lankėmės Jurbarke, ten buvo labai smagu, nes čia yra grupės nario Aurelijaus Morlenco gimtinė. Panevėžyje ir Klaipėdoje buvome labai trumpai, todėl be koncertų ir interviu dalijimo nieko išskirtinio nespėjome nuveikti.

Kol kas itin didelių įspūdžių ar mus nustebinusių dalykų neišvydome, nes spėjome apsilankyti tik didesniuose miestuose, kuriuose esame koncertavę ir anksčiau. Tačiau iš anksto džiaugiuosi, kad Alytuje ir Jonavoje jau esame sudarę lankytinų objektų dienotvarkę.

– Kaip žadate baigti koncertų turą?

– Pagrindinis didysis koncertas lapkričio 22 dieną vyks Vilniuje. Visi mūsų šio albumo pristatymo pasirodymai labai panašūs, tačiau Vilniuje koncertas bus filmuojamas ir scena atrodys išskirtinai, rengiamas vizualus šviesų šou. Mažesniuose miestuose mus truputį varžo koncertų salių galimybės, bet, manau, mūsų pasirodymuose vis dėlto yra svarbiausia muzika ir gera nuotaika. Baigiamasis turo koncertas bus lapkričio 30 dieną Marijampolėje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.