Sergantiesiems astma – nemokamos specialistų konsultacijos

Klaipėdos apskrities ligoninės ausų, nosies ir gerklės ligų gydytojai praėjusią savaitę surengė nemokamų konsultacijų Klaipėdos astmos klubo „Viltis” nariams akciją.

„Sergantiesiems bronchų astma otorinolaringologų konsultacija labai svarbi, – „Vakarų ekspresui” sakė šio klubo pirmininkas Verneris Kasparavičius. – Nes jei kvėpavimo takuose yra daugiau sutrikimų, sunkiau kvėpuoti. Tuolab kad klubą lanko daugiau senyvo amžiaus žmonės, turį ir klausos problemų, paprašėme surengti labdaros akciją”.

Per dvi akcijai skirtas valandas pas LOR skyriaus gydytojus apsilankė 31 klubo narys.

Skyriaus vedėja Jūratė Diržauskienė informavo, kad daugelis akcijos dalyvių skundėsi nosies problemomis ir suprastėjusia klausa. Keletas atvyko jau po nosies operacijų – pasitikrinti, ar viskas gerai. Keliems pacientams skirtas medikamentinis gydymas, keliems užteko patarimo. Du pacientai atrinkti operacijai dėl nosies polipų.

„Sergantieji bronchų astma vartoja daug medikamentų, dėl to jų organizmo imunitetas yra kritęs. Apie 30 proc. sergančiųjų bronchų astma serga ir alergine sloga bei polipoziniu sinusitu. Tad esame glaudžiai susiję, – šypsojosi gydytoja. – Be to, polipozė uostamiestyje dėl drėgno oro dažna liga, dėl nosies polipų čia atliekama daugiau operacijų nei kituose Respublikos miestuose.”

J. Diržauskienė priminė, jog gauti nemokamą ligoninės otorinolaringologų konsultaciją – turint šeimos gydytojo siuntimą – galima neseniai čia atidarytame naujame Ambulatorijos skyriuje. Tai padėjo priartinti daktarą prie ligonio, pacientams nebereikia „tykoti” pamėgtų gydytojų ligoninės koridoriuose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.