K. Rimdžiaus rankose – stiliaus ir „Mados vartų” raktai

Su vienu populiariausių šalies stilistu, profesionaliu plaukų meistru bei spalio pradžioje BTV eteryje startavusios televizijos laidos apie madą ir stilių „Mados vartai” vedėju Kęstu Rimdžiumi tariuosi dėl interviu. Paskambinusi jam, išgirstu malonų, tačiau susirūpinusį balsą.

„Šiandien visą dieną dirbsiu Gedimino prospekte įsikūrusiame grožio salone. Galėsime išgerti kavos ir pasikalbėsime”, – sutinka 25 metų vyras. O ne, – bandau įtikinti stilistą, – „kavos puodelio” laiko nepakaks pokalbiui – reikėtų mažiausiai pusvalandžio… „Pusvalandžio?!, – nustemba jis taip lyg prašyčiau kažko visiškai neįmanomo. – Na, gerai, gerai.”

„Žalios arbatos mano klientei”, – ką tik nudažęs ir išdžiovinęs plaukus merginai paprašo stilistas administratorės. Pamatęs mane tarpdury, suskumba plauti rankų.

„Esu labai užsiėmęs. Pirmadienį ir antradienį nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro dirbu stilistu savo įvaizdžio studijoje, o nuo trečiadienio iki šeštadienio, taip pat nuo ryto iki vakaro, dirbu stilistu kirpėju grožio salone. Beje, šiandien, baigęs darbą, dar nuo dešimtos iki dvyliktos nakties bėgsiu į šokių repeticiją. Turiu nugludinti šokio žingsnelius LTV projektui „Lietuvos šokių dešimtukas”. Vienintelė man laisva diena – sekmadienis”, – atsidūsta Kęstas.

Tai ką veikiate tą vienintelę laisvą dieną?

Stengiuosi nieko neveikti, – šypsosi. – Arba praleisti jį labai sveikai. Baseinas. Sporto salė. Vakare – vakarienė su draugais. Geras vynas. Geras maistas.

Kaip tapote stilistu?

Tikrai prisimenu, jog nuo pat vaikystės mane labai traukė grožis ir mada. O gal ir paveldėtas tas polinkis… Mano senelis iš mamos pusės buvo labai geras siuvėjas. Taigi kiek save prisimenu, niekada neabejojau tuo, kur norėčiau mokytis. Tik mokytis aš tingėjau… Tad vidurinės mokyklos programą baigiau mokydamasis Šiaulių kirpėjų mokykloje. Ten mokiausi ne tik kirpimo, bet ir makiažo. Na, o vėliau į mūsų kirpėjų mokyklą atvyko vienos,kosmetika prekiaujančios italų kompanijos atstovai. Jie čia pristatė savo gaminius ir surengė konkursą stilisto studijoms Italijoje laimėti. Laimėjau aš. Taigi ketverius metus mokiausi ir dirbau Italijoje stilistu. O grįžęs į Lietuvą vedžiau seminarus, mokiau kirpėjus.

Galėjote taip ir dirbti tik profesionaliu plaukų meistru. Tačiau šiandien jūs konsultuojate mados, stiliaus klausimais, parenkate drabužius, darote makiažą ir vedate madai skirtą laidą…

Man buvo įdomu viskas, kas tik yra susiję su grožiu. Labai džiaugiuosi, kad makiažo mokiausi iš vieno garsiausių vizažistų Roberto Albertinio. Jis įtrauktas į geriausiųjų pasaulyje penketuką. Negalėčiau pasakyti, kad būdamas dvidešimties, svajojau tapti būtent stilistu. Tačiau pretenzijų tapti kažkuo daugiau nei plaukų meistru turėjau. Dvidešimtmetis ryžausi palikti savo gimtuosius Šiaulius ir išvykti dirbti į Vilnių. Šiauliuose jau nebeturėjau ką veikti. Esu maksimalistas. Jei jau ką nors darau – stengiuosi iš paskutiniųjų viską atlikti idealiai. Dėl to kentėdavo ir mano draugai, ir sveikata… Buvau iš tų lepių vaikų, kurie nuo nuolatinio persistengimo, nuo norėjimo visur suspėti ir visur dalyvauti, susirgdavo. Ir dabar gyvenu panašiai, kaip vaikystėje. Neturiu laiko. Esu lepus ir išrankus.

Esate vadinamas vienu populiariausiu, geriausiu šalies stilistu. Dirbote LNK „Kelio į žvaigždes-2” stilistu. Kūrėte buvusios TV vedėjos Agnės Jagelavičiūtės įvaizdį, naujus grupės „Mokinukės”, dainininko Vaido Baumilos įvaizdžius. Į jus patarimų kreipiasi grupės YVA narė Natalija Zvonkė. Šiuo metu rūpinatės LTV projekto „Lietuvos šokių dešimtukas” savo partnerės Viktorijos Bajor, jos vyro Arturo Bajoro, verslininkės Rasos Martens, kitų šokėjų šukuosenomis, apranga, net grimu. Net žvaigždėms jūsų konsultacijoms reikia užsirašyti prieš porą mėnesių. Tačiau pačioje pradžioje tos žvaigždės, manau, ne taip gausiai rikiavosi į eilę prie jauno ir nežinomo stilisto durų.

Iš tikrųjų buvo be galo sunku įrodyti, jog ši tą sugebi. Bet jei labai stengiesi ir labai gerai viską darai – vieną dieną tave vis tiek pamato. Ir tam nereikia nei spaudos, nei rėkti per visą Vilnių, kad esi geras…

Būkite atviras. Jus gi išpopuliarino jūsų klientais tapę žinomi Lietuvoje žmonės.

Taip, tikrai taip, būsiu atviras, – šypsosi. – Reikia pripažinti, kad tokio darbo sėkmė priklauso nuo žinomų žmonių. Jei pas tave užklysta turtingas arba žinomas, arba – du viename, ir jūs gerai sutariate, toks klientas atsiveda dar kelis savo pažįstamus ir draugus. Taip plečiasi gerų klientų ratas, kuris tau garantuoja ir pinigus, ir sėkmę.

Atrodo, beveik tuo pačiu metu sulaukėte pasiūlymo šokti LTV „Lietuvos šokių dešimtuke” ir vesti naują pažintinį BTV projektą apie madą, stilių, grožį „Mados vartai”. Svarstėte pasiūlymus?

Taip, abu pasiūlymus gavau vienu metu. Iš pradžių vieną, po poros dienų – kitą. Ilgokai svarsčiau. Šokti iškart atsisakiau. Nenorėjau aš nei į svetimą daržą, nei į tą „teliką” lįsti. Tačiau mane įkalbėjo… Ir dabar visai nesigailiu. Dalyvaudamas projekte susipažinau su verslininke Rasa Martens, kuri tapo gera mano drauge. Kartu su savo šokių partnere Viktorija, ponia Rasa ir abiejų vyrais mes daug bendraujame. Tuo džiaugiuosi. Projekte susipažinau ir su kitais įdomiais žmonėmis. O dėl laidos „Mados vartai… Taip pat svarsčiau pasiūlymą. Bet nebuvau taip kategoriškai nusiteikęs.

Ar įmanoma išsiugdyti stiliaus pajautą?

Stiliaus pajautą reikia ugdyti nuo pat vaikystės. Kodėl Lietuvoje tiek daug žmonių nesugeba stilingai rengtis? Ir kodėl italai tai sugeba? Todėl, kad italas vaikelis, dar būdamas mažas, yra sodinamas prie krištolinės lėkštės ir mokomas, kaip su ja elgtis. Kodėl italas vyras pats sau prie naujo nusipirkto megztinio gali prisiderinti šaliką? Be stilistų, be moterų pagalbos?..

Mados ir stiliaus kvartalas „Vilniaus vartai” turi tiesioginę sąsają su laida „Mados vartai”?

Taip, tai mūsų laidos rėmėjai. Kadangi žiūrovai turi žinoti drabužių bei aksesuarų madų tendencijas, susipažinti su naujienomis iš grožio pasaulio, Lietuvos ir užsienio dizaineriais, grožio specialistais ir gyvenimo būdu, laidos kūrėjai ar vedėjas negali stovėti „Zaros” parduotuvėje, kuri kopijuoja „Givenchy”. Šioje situacijoje būtent pastarieji mados namai kuria madą.

Vesti „Mados vartus” sutikote su malonumu?

Irgi ne iš karto. Nemačiau prasmės. Ilgai diskutavau su mane kviečiančiais žmonėmis ir savimi, – šypsosi. – Sutikau būti vedėju tik nusistatęs labai griežtas sąlygas. Pirmiausia pasakiau laidos įdėjos autoriams, kad aš nestovėsiu gatvėje kaip asilėlis ir žmonių aprangos nekritikuosiu…

Ką turėjote galvoje? Laidos „Mados reidas” vedėją M. Petruškevičių, kuris kartais savo laidose gatvėje komentuoja praeivių stilių?

Ne, Mantas yra mano geras draugas, – kiek patylėjęs taria. – Noriu pasakyti, kad pramoginės laidos nebūčiau sutikęs vesti. Man imponavo tik rimta, informacinė laida apie lietuvių ir užsienio mados kultūrą, kuri skatintų Lietuvos visuomenę domėtis mados estetika, tendencijomis ir naujovėmis.

Ar laidoje „Mados vartai” esate tik vedėjas? Ar ką nors ir kuriate?

Iš esmės – tik vedėjas. Tačiau kai kurias man įdomias temas paruošiu ir pats. Taip pat kartais pakalbinu Lietuvos bei užsienio mados pasaulio atstovus. Remiuosi jų patirtimi, nuomone, patarimais. Aš nesu žurnalistas, todėl negaliu imti interviu, pavyzdžiui, iš fotografo. Aš galiu kalbėtis tik su savo profesijos žmogumi, kuris supranta mano kalbą, o aš – jo. Šioje vietoje yra ir pliusų, jog nesu žurnalistas. Mados vėjus galiu perteikti ir paprasta kalba, populiariau.

Ką įdomaus rodysite „Mados vartuose”? Juk atsakomybė už laidą krenta tiesiogiai ant jūsų galvos. Ant galvos žmogaus, kuriam ne vienas žinomas Lietuvos žmogus patiki sukurti savo įvaizdį.

Žiūrovai jau pamatė ir dar pamatys tikrai nematytų dalykų. Ne tik podiumo blizgesį, bet ir užkulisių dulkes. Pamatys fotosesijų ir „kastingų” virtuvę. Tai bus ir madingi interjerai, ir stilingos vietos. Skirsime dėmesio išskirtiniams daiktams, prabangiems aksesuarams. Grožio rubrikose pristatome sezono šukuosenas ir makiažus, dalijame profesionalius patarimus ir pasakojamame apie naujausius grožio pasaulio atradimus – produktus, procedūras ir technologijas. Rengsime reportažus iš mados sostinių Milano, Londono, Paryžiaus. Žiūrovus supažindinsime su žinomais dizaineriais, jų kolekcijomis.

Kam jums yra ta televizija? Ar turite iš jos apčiuopiamos naudos?

Neturiu iš televizijos jokios naudos, išskyrus už vedėjavimą gaunamus pinigus. Aš savo karjerą jau buvau pasidaręs iki televizijos. Todėl jos dabar nesureikšminu.

Daug dėmesio skiriate savo išvaizdai?

Tikrai ne. Aš visą savo dėmesį skiriu savo klientams. Todėl man jo sau visiškai nebelieka. Niekada nebuvau ir nesistengiau būti ryškus žmogus.

Ar populiaraus stilisto širdis laisva?

Žinoma, kad laisva, nes neturėčiau niekam laiko. Esu absoliutus darboholikas. Ir toks gyvenimo būdas man patinka. Dabar išgyvenu savo aukso amžių, jaučiu pakilimą. Būtų gaila dabar savo aukštai pakeltą kartelę nuleisti nors kiek žemiau dėl to, kad kas nors trukdytų. O ateity, gal viskas nusibos… Tada ir spręsiu širdies klausimus.

Nesate sužvaigždėjęs?

Esu vienintelė ne žvaigždė tarp Lietuvos žvaigždžių, – juokiasi.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "K. Rimdžiaus rankose – stiliaus ir „Mados vartų” raktai"

  1. sofija

    Laba diena.Prašom pasakyti, kur dirba stilistas K.Rimdžius,gal jam galima skambinti?Pagarbiai Sofija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.