Neringa gimtadienį švęs porą savaičių

Pirmąkart Neringos miestas savo gimtadienį ketina švęsti ilgiau nei porą savaičių. Renginių maratonas, duodantis pradžią 46-ajam gimtadieniui, prasidės šiandien Juodkrantėje edukacinės parodos atidarymu.

Pernai jubiliejų šventę visą savaitę, neringiškiai šiemet užsimojo dar plačiau – šiai progai skirti renginiai vyks nuo šiandien iki lapkričio 29 dienos.

„Įvertinę savo galimybes, pamatėme, kad galime sujungti visus sumanymus į vieną renginių ciklą bei surengti šventę ne tik vietiniams gyventojams, bet ir svečiams”, – sakė Neringos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Nerūnas Lendraitis.

Viena iš pagrindinių gimtadienio ašių – sportinių renginių programa. Savaitgalį neringiškiai kvies į stalo žaidimų (šaškių, šachmatų, domino) turnyrą.

Nidoje bus surengtas ir pirmasis Lietuvoje atviras buriavimo sausumoje čempionatas. Šią vasarą pasiūlytą naujovę – buriavimą sausumoje – ypač pamėgo Neringos svečiai. Norintieji dalyvauti čempionate registruojasi iš visos Lietuvos, tikimasi sulaukti apie 40 sportininkų.

Šeštadienį gimtadienio svečiai kviečiami į dar vieną debiutinį renginį – bendrą verslininkų, kariškių, policininkų, turizmo atstovų ir bendruomenės narių projektą „Kuršių kiemas”, kurio dėka netradiciškai bus pristatoma Neringa.

Sportines varžybas paįvairins koncertai, vakaronės, diskotekos, parodos, almanacho „Baltija” pristatymas.

Kitos savaitės renginiai taip pat pasižymės įvairove: nuo spektaklio vaikams, Preilos mokyklos šimtųjų metinių paminėjimo iki seminaro ir konferencijos apie turizmą.

Neringos istorijos muziejus, Tomo Mano memorialinis muziejus Nidoje ir L. Rėzos kultūros centro parodų namai Juodkrantėje gimtadienio proga penktadienį ir šeštadienį apžiūrėti ekspozicijas pakvies nemokamai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.