„Atlantas” kuklius savo pažadus ištesėjo

Šeštadienį baigėsi 2007 metų Lietuvos nacionalinės futbolo klubų asociacijos (NFKA) A lygos čempionatas.

Klaipėdos „Atlanto” futbolininkai paskutiniame ture susitiko su jau anksčiau sidabro medalius užsitikrinusia Marijampolės „Sūduva”.

ATLANTAS – SŪDUVA 1:0 (0:0)

2007 m. lapkričio 10 d. Klaipėdos miesto centrinis stadionas. 130 žiūrovų. Teisėjai: A. Kontvainas, A. Makarevičius, J. Siliūnienė (visi iš Kauno). Įvartis: 53 min. L. Aničičius.

„Atlantas”: A. Lekevičius, P. Šarūnas (nuo 85 min. – R. Maciulevičius), B. Nesterenka, I. Begičius, D. Ramonas (nuo 83 min. – Z. Butkus), A. Petreikis (kapitonas), J. Deličius, H. Gudelj, D. Navikas, L. Aničičius (nuo 75 min. – R. Žvingilas), D. Surblys.

„Sūduva”: S. Klevinskas, G. Grigas (kapitonas), L. Klimavičius (53 min. įspėtas), G. Klevinskas (18 min. įspėtas), T. Mikuckas, T. Miklinevičius, S. Kozyuberda (nuo 75 min. – A. Urbšys), V. Oliveira, K. Jasaitis (nuo 69 min. – G. Juška), D. Maciulevičius, J. Negreiros (46 min. įspėtas).

„Sūduvai” šios rungtynės jau nieko nelėmė, tačiau marijampoliečiai į Klaipėdą atvyko stipriausios sudėties.

Klaipėdiečiai pergalės atveju pretendavo į šeštą vietą.

Atlantiečiai šį sezoną ne tik nė karto nebuvo nugalėję „Sūduvos” futbolininkų, bet ir neįmušę į jų vartus nė vieno įvarčio. Tai buvo papildoma motyvacija „Atlantui” siekti pergalės.

Pirmame kėlinyje komandos pasikeitė pavojingomis progomis. 36 minutę po L. Aničičiaus kamuolio perdavimo iš dešinio krašto į tuščius vartus iš arti nepataikė H. Gudelj. Na, o po kelių sekundžių savo vartus gelbėjo „Atlanto” vartininkas A. Lekevičius.

Iš karto po pertraukos į baudos aikštelę įsiveržusį atlantietį L. Aničičių pargriovė L. Klimavičius, ir teisėjas A. Kontvainas į „Sūduvos” vartus paskyrė baudinį. Jį meistriškai realizavo pats nukentėjusysis. Tai buvo šešioliktasis L. Aničičiaus įvartis čempionate. Jis ne tik tapo rezultatyviausiu „Atlanto” žaidėju, bet ir pateko tarp geriausių čempionato snaiperių – užėmė ketvirtą vietą.

61 minutę dešinės kojos raumenis pasitempė ir negalėjo tęsti rungtynių arbitras A. Kontvainas. Tad toliau susitikimui teisėjavo jo asistentas A. Makarevičius.

Na, o atlantiečiai pergalingą rezultatą išsaugojo iki susitikimo pabaigos ir pakilo galutinėje čempionato įskaitoje į šeštą vietą.

Beje, prieš čempionato pradžią dideliais pažadais nesišvaistęs „Atlanto” vyriausiasis treneris V. Lekevičius sakė, jog būtų gerai, jei jo jauna kamanda patektų tarp šešių geriausių komandų. Pateko. Vadinasi, minimalią užduotį įvykdė.

„Atlantui” pasibaigusiame čempionate įvarčius pelnė: 16 – L. Aničičius; 8 – A. Petreikis; po 6 – Dž. Toresas ir H. Gudelj; 4 – D. Navikas; 3 – B. Nesterenka; po 2 – R. Žvingilas, M. Siličius, K. Gnedojus ir M. Daunoravičius; po 1 – I. Begičius, J. Deličius ir P. Stempkovskis („Vilnius”, į savo vartus).

„Atlantui” šeštadienio rungtynėmis šių metų sezonas dar nesibaigė. Jis rytoj Šiauliuose žais svarbias Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės turnyro ketvirtfinalio rungtynes su vietos „Šiaulių” klubu. Šių rungtynių pradžia – 12.30 val.

Panevėžyje vyko cirkas

Aukštaitijos sostinėje Panevėžyje šeštadienį sprendėsi bronzos medalių likimas. Tiksliau pasakius, per vietos „Ekrano” ir Visagino „Intero” rungtynes reikėjo atlikti formalumus. Mat niekas neabejojo, jog šį susitikimą laimės ekraniečiai.

Panevėžio ekipos bronzinė ceremonija buvo pagražinta visaginiečių „cirko” elementais. Jie į Panevėžį atvyko tik devyniese.

Todėl stebėtis netenka, kad jau per pirmą kėlinį „Ekrano” futbolininkai ėmė triuškinti gėdingai čempionatą baigiantį „Interą”. Panevėžiečiai, kaip per treniruotę, į varžovų vartus įmušė šešis įvarčius: po du – P. Lukšys ir V. Kavaliauskas, po vieną – M. Savėnas ir D. Bička.

Per pertrauką du „Intero” žaidėjai nusprendė pailsėti ir į aikštę tęsti rungtynių išbėgo tik septyni futbolininkai. 47 min. „traumą gavo” ir negalėjo tęsti rungtynių Visagino vartininkas A. Dilys. Tad aikštėje liko tik šeši žaidėjai. Suprantama, kad rungtynėms teisėjavusiam klaipėdiečiui S. Atmanavičiui nieko kito nebeliko, kaip nutraukti rungtynes.

Taigi „Ekrano” futbolininkai tokiose kurioziškose rungtynėse tapo bronzos medalių laimėtojais.

Svarbią ketvirtą vietą iškovojo Vilniaus „Žalgiris”, rezultatu 6:0 (2:0) sutriuškinęs kitą savo miesto komandą „Vilnių”.

Tris įvarčius žalgiriečiams pelnė C. Čurlinovas, du – V. Lemežis, kartą pasižymėjo J. Bursukas.

Čempiono titulą jau anksčiau užsitikrinęs Kauno „FBK Kaunas” paskutinėse sezono rungtynėse svečiuose 4:1 (1:0) sutriuškino Šilutės „Šilutę”.

Kauno klube pasižymėjo A. Chubutija, G. Barevičius, J. Valkanovas ir V. Birškys. Vienintelį „Šilutės” įvartį įmušė G. Podelis.

Dar vieneriose rungtynėse Šiaulių „Šiauliai” namuose 2:1 (0:1) įveikė Vilniaus „Vėtrą”.

Abu įvarčius nugalėtojams pelnė V. Raskovas, o „Vėtros” gretose pasižymėjo D. Milošeskis.

Rezultatyviausiu A lygos čempionato žaidėju tapo ekranietis P. Lukšys – 26 įvarčiai.

6-8 pozicijas užėmusiems ir surinkusiems vienodai taškų klubams galutines vietas lėmė tarpusavio susitikimų rezultatai: „Atlantas” iškovojo 14 taškų, „Vilnius” – 10, o „Šiauliai” – 9.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.