Tarptautinei tolerancijos dienai skirta mokslinė konferencija

2007 m. lapkričio 16 d. VDU Katalikų teologijos fakulteto didžiojoje Tomo Akviniečio auloje (Gimnazijos g. 7, Kaunas) prasidės mokslinė konferencija „Tautinės mažumos Lietuvoje: dialogo paieškos”. Tarptautinei tolerancijos dienai skirta konferencija siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į kultūrų sąveikas, tautinę toleranciją ir tarpkultūrinio dialogo apraiškas Lietuvoje.

Konferencijoje įvairių Lietuvos kultūros ir švietimo įstaigų atstovai pristatys pranešimus apie bendroje valstybėje gyvenančių tautų tarpusavio ryšius, veiklą ir bendradarbiavimo rezultatus: multikultūrinę istoriją ir jos refleksijas, bendrą istorinį paveldą, skirtingų tautų tradicijų samplaiką mene.

Konferencijos dalyviai taip pat nagrinės tautinių mažumų integraciją į visuomenę ir jų visuomeninio aktyvumo apraiškas: kultūrinę, socialinę, politinę veiklą, paliekančią tam tikrą indėlį valstybės gyvenime; fiksuos įtampą ir konfliktus, kylančius tarp vienoje valstybėje gyvenančių tautų bei pateiks tautinių mažumų integracijos sprendinių pavyzdžius užsienio valstybėse.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Mokslas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.