Skauda galvą dėl J.Gečo

Vakar įsigaliojo užsienio reikalų ministro Petro Vaitiekūno įsakymas, kuriuo iš diplomatinės tarnybos, taip jos ir nepradėjęs, atšaukiamas buvęs Krašto apsaugos ministerijos (KAM) patarėjas Jonas Gečas. Šis atleidimas sukėlė sąmyšį KAM.

Iš darbo KAM J.Gečas išėjo spalio 1 dieną. Užsienio reikalų ministerija (URM) su juo sudarė terminuotą diplomato sutartį ir tą patį mėnesį jis turėjo išvykti į Gruziją. Lietuvos ambasadoje Tbilisyje J.Gečas turėjo užimti aukštą ministro patarėjo postą. Tačiau nurodytu laiku į Gruziją jis neatvyko. URM mėgino išsikviesti jį pasiaiškinti, bet ką tik iškeptasis ministras patarėjas buvo kažkur dingęs – jo rasti tuomet nepavyko. Neoficialiai teigiama, kad šis akibrokštas susijęs su dideliu J.Gečo potraukiu alkoholiui. Dėl gėrimo jis ir KAM yra turėjęs didelių rūpesčių (pavyzdžiui, prieš kelerius metus nebuvo paskirtas į jam rengtą ministerijos sekretoriaus postą, kai spauda paviešino, kaip girtas J.Gečas buvo sulaikytas vairuojantis ir įžūliai elgėsi su policininkais -aut.).

P.Vaitiekūnui nutraukus terminuotą sutartį su J.Geču KAM kilo sąmyšis. Pagal įstatymą, baigęs laikiną diplomatinę tarnybą jis turi teisę per 3 mėnesius grįžti į ankstesnę darbovietę – KAM gali eiti buvusias arba aukštesnes pareigas.

Tačiau šįkart padėtis susidarė išskirtinė. KAM teisininkai LŽ teigė nežinantys, kaip derėtų elgtis, kai į laikiną diplomatinę tarnybą išsiųstas tarnautojas ją baigė nė nepradėjęs, įtartinomis aplinkybėmis.

Krašto apsaugos ministro patarėjas, teisininkas Dainius Žalimas LŽ sakė negalįs komentuoti situacijos, kol nežino oficialių J.Gečo atleidimo iš diplomatinės tarnybos priežasčių. Tačiau P.Vaitiekūno įsakymas vargu ar gali ką nors paaiškinti, nes jame neminimos atleidimo priežastys. LŽ žiniomis, įsakyme teparašyta, kad J.Gečas atšaukiamas iš ambasados ir nutraukiama terminuota sutartis su juo.

Ministro Juozo Oleko patarėja viešiesiems ryšiams Rūta Apeikytė LŽ vakar sakė, kad J.Gečas pats spręs, ar pasinaudoti teise grįžti į KAM. Vakar tokio noro jis dar nebuvo pareiškęs.

„Jei J.Gečas norės sugrįžti, tada ministras spręs, ką daryti. O gal jis išvis nebenori dirbti valstybės tarnyboje? Jei panorės, turės papasakoti, kas nutiko URM. Tada ir spręsime”, – sakė ministro patarėja.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.