Derybos – kitą savaitę

Galutiniai trijų energetikos bendrovių, investuosiančių į naują atominę elektrinę, vertinimai vakar nepaaiškėjo. Vyriausybės ir „NDX energijos” derybos dėl trigalvio slibino sudarymo prasidės antradienį.

Vakar „KPMG Baltics” Ūkio ministerijoje pristatė galutinį trijų energetikos bendrovių vertinimą.

„Mums šiandien pateikta spalio 31 dienos vertintojų ataskaita, kurios vertintojai keisti nesutinka, nes įmonių pateikti argumentai nekeičia tų faktų, kuriuos jie turi vertinti. Pirmame derybų susitikime, kuris numatytas kitą antradienį, turėtų kristalizuotis kapitalo proporcijos, įstatų ir akcininkų sutarties nuostatos”, – vakar žurnalistams sakė V.Navickas. Jis teigė norintis, kad derybos būtų baigtos kitą savaitę.

Neoficialiais duomenimis, valstybės valdomai „Lietuvos energijai” atitektų 31 proc., Rytų skirstomiesiems tinklams (RST) – 33 proc., o „NDX energijos” valdomai „VST” – 35 proc. nacionalinio investuotojo akcijų.

Pastaraisiais neoficialiais vertinimais, „Lietuvos energijos” vertė esą viršija 2,5 mlrd. litų, RST įvertinta apie 2,7 mlrd. litų, „VST” – apie 2,9 mlrd. litų. Vakar V.Navickas žurnalistams šios informacijos nei patvirtino, nei paneigė. Jo žodžiais, duomenų apie įmonių vertinimą paviešinimas gali užtrukti, mat Vertybinių popierių komisija (VPK) informacijos skelbti neleidžia. Ji bus paskelbta po to, kai pasirodys Vilniaus vertybinių popierių biržoje.

VPK šiuo metu Ūkio ministeriją prašo nustatyti, kas nutekino slaptą informaciją apie trijų biržoje kotiruojamų energetikos įmonių turto vertinimą. Apie tai vakar žurnalistus informavo Vilija Nausėdaitė, VPK pirmininkė. „Listinguojamoms bendrovėms yra specialus informacijos vaikščiojimo režimas. Listinguojamų bendrovių įstatymas nustato svarbios informacijos atskleidimo tvarką. Taip yra dėl to, kad akcijomis prekiauja ne tik Lietuvos, bet ir užsienio investuotojai. Jei svarbi informacija vaikšto taip laisvai, kaip mes matome žiniasklaidos puslapiuose, tai nėra gera situacija. Užsienio investuotojai negali suprasti, kas vyksta biržoje, nes neturi patikimų duomenų – jie naudojasi tik biržos informacijos skleidimo sistema, – aiškino V.Nausėdaitė. – Prašome ūkio ministrą užtikrinti informacijos konfidencialumą, o jei tai nepavyks – patvirtinti arba paneigti neoficialiai paskleistus duomenis.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.