Šiandien streikų estafetę perima klaipėdiečiai

Mokytojo padėtimi šalyje nepatenkintų pedagogų streikų banga šiandien pasiekė uostamiestį. Už baltesnę duoną kovoti čia pasiryžo 15 ugdymo įstaigų darbuotojai.

Šiandien uostamiestyje pirmųjų pamokų neves 15 mokyklų pedagogai. Anot Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) Klaipėdos susivienijimo pirmininkės Laimos Juknienės, priklausomai nuo ugdymo įstaigos darbo pradžios, pedagogų streikas prasidės 8, 8.30 val. ir tęsis dvi valandas. Kiek vėliau, 12 valandą, prie streikuojančiųjų prisijungs J. Karoso muzikos mokyklos pedagogai.

Profsąjungietė užtikrino, jog pedagogai streiko metu bus savo darbo vietose, tačiau pamokų neves. Anot L. Juknienės, vaikų užimtumu, remiantis Darbo kodeksu, tuo metu privalės pasirūpinti mokyklos administracija, o tvarką įstaigose užtikrins streiko komitetai.

„Suderinus klausimą su įstaigos administracija bei streiko komitetu, mokiniai buvo informuoti apie streiką. Jiems buvo paaiškinta, kad mokytojai pirmųjų pamokų neves, tačiau užimtumu tuo metu bus pasirūpinta. Kitaip tariant, mokiniai šiandien turi ateiti į mokyklą”, – atsakydama į skaitytojų priekaištus, neva mokiniai buvo perspėti neateiti į pirmąsias pamokas, aiškino L. Juknienė.

Iš tiesų veiklos mokiniams kai kuriose streikuojančiose mokyklose neturėtų pristigti. S. Dacho mokyklos vadovė Elena Blažienė užtikrino, kad kiekviena streiko minutė bus išnaudota nepamokinei veiklai.

„1-4 klasės dalyvaus renginiuose, kuriuos ves vienuoliktokai ir dvyliktokai. Penktokams organizuojami sportiniai užsiėmimai, 6 klasių mergaitės susitiks su sveikatos priežiūros atstovais, o berniukai – su psichologu. 7 klasių mokiniai susitiks su gydytojais, 8-10 klasių vaikai bendraus su policijos atstovais. Už renginius atsakinga pavaduotoja, jai talkins ir tėvai”, – vardijo mokyklos vadovė.

Anot jos, lengviausiai užtikrinti vaikų saugumą butų buvę sutarus, kad tėvai vaikus atves tik į trečią pamoką, tačiau to neleidžia įstatymai.

Kitos ugdymo įstaigos – H. Zudermano mokyklos vadovė Jolita Andrijauskienė džiaugėsi, jog streikas visai atsitiktinai sutapo su ugdymo planuose numatyta profesinio orientavimo diena.

„Visos 23 klasės važiuoja į ekskursijas po gamyklas, spaustuves ir kitas įstaigas. Išvykos suplanuotos dieną, todėl mūsų pedagogai spės ir streike sudalyvauti, ir savo darbą atlikti”, – pasakojo J. Andrijauskienė.

Tuo metu J. Karoso muzikos mokyklos direktorius Sigitas Kusas prisipažino nė nenumanantis, ką tas dvi valandas veiks įstaigos ugdytiniai.

„Streiką organizuoju ne aš. Klausimą, ką veiks mokiniai, reikėtų pateikti profsąjungai. Beje, streiko komitetas norėtų, kad vaikai į mokyklą neateitų, bet tai prieštarauja įstatymui”, – piktinosi vadovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , .

3 atsiliepimai į "Šiandien streikų estafetę perima klaipėdiečiai"

  1. nezinomybe

    ar Jaroso v. muzikos mokyklos pedagogai yra profsajungos nariai? As noreciau dalyvauti streike, bet nezinau, ar gali streikuoti ne profsajungos nariai…

  2. atitaisymas

    atsiprasau – suklydau, turi buti ,,Karoso&#039&#039

  3. nezinančiam

    ir mūsų mokykloj ne visi yra profsąjungoje, bet streikuosim visi, nes prie streiko prisidėti gali nebūtinai profsąjungos nariai. Manau, kad visi pedagogai turėtų palaikyti profsąjungos iniciatyvą streikuoti ir stoti petys petin visi kartu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.