SEB Vilniaus bankas platins keturias naujas su akcijomis susietų obligacijų emisijas

Didžiausias Lietuvoje komercinis SEB Vilniaus bankas nuo lapkričio 15 d. platins keturias naujas trejų metų trukmės obligacijų emisijas. Bankas platins obligacijas, susietas su augančių šalių įmonių akcijų kainų indeksu DAXglobal Emerging 11, Vidurio Rytų Europos šalių įmonių akcijų kainų indeksu CECE EUR (CECE Composite Index), pasaulio įmonių akcijų (Europos, Japonijos ir JAV) indeksų krepšeliu ir su Pietų Afrikos Respublikos įmonių akcijų kainų indeksu FTSE/JSE Africa Top 40.

SEB Vilniaus bankas investuotojams pasiūlys įsigyti obligacijų, susietų su DAXglobal Emerging 11 indeksu, kuris šiuo metu yra apskaičiuojamas atsižvelgus į Vietnamo, Indonezijos, Pakistano, Pietų Korėjos, Turkijos, Filipinų, Meksikos įmonių akcijų vertės pokyčius. Esant teigiamiems ekonominiams veiksniams, apskaičiuojant šį indeksą, ateityje gali būti atsižvelgiama ir į Egipto, Irano, Nigerijos ir Bangladešo įmonių akcijų vertės pokyčius. „Šį kartą pasiūlysime investuoti į valstybes, kurios turi didelį ekonominį potencialą, tačiau iki šiol nebuvo itin populiarios tarp investuotojų. Pastarųjų metų duomenimis, investicijų rizikos ir grąžos santykis rodo šių šalių išskirtinumą”, – sakė SEB Vilniaus banko Finansų rinkų departamento direktorius Evaldas Čepulis. Pagrindiniai indekso DAXglobal Emerging 11 apskaičiavimo kriterijai – pasirinktų įmonių likvidumas, rinkos kapitalizacija, šalių bendrasis vidaus produktas (BVP). Šios obligacijos bus platinamos nuo lapkričio 15 iki gruodžio 13 dienos, vienos obligacijos kaina – 100 ir 115 litų, o tikėtina investavimo koeficientų reikšmė – atitinkamai 51 ir 105 procentai.

Investuotojams, ketinantiems investuoti Europoje, SEB Vilniaus bankas pasiūlys obligacijų, susietų su naujų Europos Sąjungos šalių akcijomis. „Šiuo metu analitikai palankiai vertina investicijų į Čekijos, Lenkijos ir Vengrijos įmonių akcijas perspektyvas, todėl siūlysime investuoti į trejų metų trukmės obligacijas, kurių pelningumas priklausys nuo šių Vidurio Rytų Europos šalių įmonių akcijų kainų pokyčių”, – sakė E. Čepulis. Su įmonių akcijų kainų indeksu CECE EUR (CECE Composite Index) susietos obligacijos bus platinamos nuo lapkričio 15 iki gruodžio 3 dienos. Vienos obligacijos kaina yra 100 ir 115 litų, tikėtinos investavimo koeficientų reikšmės – 46 ir 148 procentai. Pirmosios emisijos obligacijų įsigiję investuotojai gaus 6 proc. nominaliosios obligacijų vertės palūkanas, apskaičiuojamas už visą obligacijų galiojimo laikotarpį. Šios palūkanos nepriklausys nuo indekso vertės pokyčių. Obligacijų pelningumą lemiantis indeksas apskaičiuojamas įvertinus 27-ių likvidžiausių ir didžiausios kapitalizacijos Vidurio Rytų Europos įmonių akcijų kainas eurais.

SEB Vilniaus bankas jau ketvirtą kartą siūlys investuoti į obligacijas, kurių pelningumas priklausys nuo Europos, Japonijos ir JAV įmonių akcijų kainų indeksų krepšelio pokyčio. „Nors būsto sektoriaus problemos ir pristabdys JAV ekonomikos plėtrą, tačiau daugelis analitikų mano, kad nuosmukio pavyks išvengti. Europoje brangstantis euras kelia susirūpinimą eksportuotojams, tačiau neigiama šio brangimo įtaka mažėja dėl didėjančio darbo našumo ir dėl to, kad Europos įmonės dirba pelningai. Didėjantis užimtumas Japonijoje rodo, kad netrukus ims didėti vartojimas, o kartu turėtų paspartėti ir viso šios šalies ūkio plėtra”, – sakė E. Čepulis. Šios trejų metų trukmės emisijos bus platinamos nuo lapkričio 15 iki gruodžio 13 dienos. Vienos obligacijos kaina yra 100 ir 115 litų, tikėtinos investavimo koeficientų reikšmės – 68 ir 220 procentų. Pirmosios emisijos obligacijų įsigiję investuotojai gaus 6 proc. nominaliosios obligacijų vertės palūkanas, apskaičiuojamas už visą obligacijų galiojimo laikotarpį. Šios palūkanos nepriklausys nuo indekso vertės pokyčių.

Su Pietų Afrikos Respublikos įmonių akcijų kainų indeksu FSTE/JSE Africa Top 40 susietos obligacijos bus platinamos nuo lapkričio 15 iki gruodžio 13 dienos. Vienos obligacijos kaina – 100 ir 115 litų, o tikėtinos investavimo koeficientų reikšmės yra 50 ir 103 procentai. „Dėl sparčiai kylančių žaliavų kainų vis patraukliau tampa investuoti į Pietų Afrikos Respublikos įmonių akcijas, kadangi rekordiškai brangstantys metalai lemia šalies kalnakasybos įmonių pelningumo didėjimą ir akcijų kainų augimą”, – sakė E. Čepulis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "SEB Vilniaus bankas platins keturias naujas su akcijomis susietų obligacijų emisijas"

  1. panika

    va cia tai ivykis- DEMESIO- Rusija atakuoja 👿 Laikykites broliai ir seses lietuviai 😮

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.