SAS skrydžiai į Palangą vyks pagal įprastą žiemos tvarkaraštį

Visą šių metų gruodžio mėnesį Skandinavijos avialinijų SAS skrydžiai tarp Palangos ir Kopenhagos vyks du kartus per parą, kaip ir numatyta žiemos skrydžių tvarkaraštyje.

Po trijų „Dash 8-400” lėktuvų incidentų SAS direktorių taryba priėmė sprendimą atsisakyti šių lėktuvų. Dėl šios priežasties vieną dieną skrydžiai į Palangą buvo atšaukti, o šiuo metu yra vienas reisas per parą kito tipo lėktuvu.

„Įvertinę dabartinę situaciją bei atsižvelgdami į reiso Kopenhaga-Palanga paklausą, mūsų kompanijos vadovai nusprendė nuomotis lėktuvą su įgula iš Danijos aviakompanijos „Cimber Air” ir juo tęsti reguliarius skrydžius į Palangos oro uostą gruodžio mėnesį”, – sakė SAS atstovybės Lietuvoje ir Latvijoje vadovė Rūta Jucienė.

Pasak jos, sprendimas dėl kitų metų pirmojo ketvirčio skrydžių bus priimtas vėliau, bet greičiausiai skrydžiai ir toliau bus tokie, kaip numatyta žiemos tvarkaraštyje, tai yra du kartus per parą.

„Nepaisant visų iškilusių sunkumų ir didelių nuostolių, kuriuos dėl „Dash 8-400″ lėktuvų incidentų ir vėliau jų visiškai atsisakius patiria SAS, džiaugiamės galėdami tesėti savo įsipareigojimus klientams. Nors lėktuvas ir įgula nuomojami, mūsų klientai ir toliau gaus visas paslaugas, kurias prieš skrydį ir jo metu siūlo SAS”, – teigė R. Jucienė.

Lėktuvų su įgula nuoma – viena iš priemonių, kurių imasi SAS keisdama „Dash 8-400” tipo lėktuvus. Skandinavijos avialinijos taip pat planuoja per pusę metų išnuomoti papildomus lėktuvus be įgulos. SAS jau ėmėsi veiksmų, kad pakeistų „Dash 8-400” lėktuvus kitais orlaiviais, o ilgalaikių priemonių įgyvendinimą planuoja pradėti iki 2008 metų antrojo pusmečio.

Preliminariais duomenimis, dėl sprendimo atsisakyti „Dash 8-400” lėktuvų iki šių metų pabaigos SAS grupė patirs 300-400 mln. Švedijos kronų (113-150 mln. litų) nuostolį.

SAS – pirmoji užsienio aviakompanija, 1992 metais pradėjusi reguliarius skrydžius į Vilnių. Šiuo metu SAS skraido reisais tarp Danijos sostinės Kopenhagos ir Palangos 13 kartų per savaitę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.