Kauno oreiviai prakalbo apie teroro akto pavojų

Kauno S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo pilotams prabilus apie galimą lėktuvo katastrofą, Aleksoto bendruomenės atstovai tikisi, kad juos apgins meras ir specialiosios tarnybos.

Kaip rašo dienraštis „Kauno diena”, į Kauno miesto merą Andrių Kupčinską pirmadienį kreipėsi Aleksoto bendruomenės

centro pirmininkas Zenonas Šalna, prašydamas užkirsti kelią terorizmui S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome.

Z.Šalna sunerimo dėl S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo atstovų Algimanto Žentelio ir Kęstučio Staniulio viešų kalbų, kuriose jie baiminosi rengiamos lėktuvo katastrofos. Z.Šalna neabejojo, kad meras jau kreipėsi į specialiąsias tarnybas.

Kauno aeroklubo vadovas A.Žentelis ir „Kauno dienai” nepaneigė teroristinio išpuolio tikimybės.

„Anksčiau tarp lakūnų sklandė tokie juokeliai. Prieš metus ar pusantrų juos būčiau vadinęs vyriškais papokštavimais, bet situacija pasikeitė. Matant, kaip siekiama sunaikinti S.Dariaus ir S.Girėno aerodromą, tokios kalbos jau nebeatrodo juokingos”, – aiškino A.Žentelis.

A.Žentelio žodžiais, teoriškai tai būtų genialus būdas iškrapštyti aviatorius iš aerodromo. Jis, kaip ir dauguma kitų S.Dariaus bei S.Girėno aerodrome dirbančių lakūnų, priešinasi siūlymams objektą pritaikyti sporto ir laisvalaikio parkui.

Prieš kelis mėnesius Kauno sporto ir verslo bendruomenė pasiūlė skirti dalį 200 hektarų užimančio aerodromo teritorijos visuomenės poreikiams. Maždaug 70 hektarų plote už 200 milijonų litų siūloma įrengti kelias futbolo aikštes, maniežą, teniso kortus, golfo laukus ir pramogų centrą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.