102 metų kaunietis tapo vyriausiu Lietuvos jaunavedžiu

Kaunietis 102 metų Stanislovas Grigas, vedęs 76 metų Bronę Mikutienę, vadinamas vyriausiu ne tik Lietuvos, bet gal ir visos Europos jaunikiu.
„Mano žiniomis, Lietuvoje tokio garbaus amžiaus jaunikio dar nebuvo. Galbūt tai – ir visos Europos rekordas”, – dienraščio „Lietuvos rytas” Kaunui skirtam priedui „Laikinojo sostinė” sakė lapkričio 3 dieną porą sutuokęs Kauno rotušės ceremonmeistras Kęstutis Ignatavičius.

Nuosavame name Žaliakalnyje su žmona įsikūręs senolis sveikas ne pagal metus – vaikšto be lazdos, pajėgia atlikti įvairius ūkio darbus.

„Vakar sutaisiau durų spyną, šiandien apkasiau medžius. Visą gyvenimą nevengiau fizinių krūvių, daug dirbau, nerūkiau, niekada nepiktnaudžiavau alkoholiu – turbūt tai ir yra mano stiprybės paslaptis”, – svarstė guvaus būdo jaunavedys.

S.Grigas ir B.Mikutienė anksčiau buvo sukūrę šeimas, tačiau antrąsias puses jau yra palaidoję.

B.Mikutienė su S.Grigu susipažino 1972 metais tuomečiame Kauno „Drobės” fabrike. Tarpukariu Ukmergės rajone ūkininkavęs vyras buvo „Drobės” darbininkas, o B.Mikutienė – sandėlininkė.

Tada jiems nekilo net minties, kad kada nors sukurs bendrą šeimą. S.Grigas buvo vedęs, o B.Mikutienė gerai sutarė ir su juo, ir su jo žmona.

Mirus A.Grigienei, buvusi bendradarbė keliolika metų prižiūrėjo našlį, rūpinosi jo namais ir sveikata.

Mintis antrąsyk susituokti pirmajam kilo S.Grigui. Šimtametis norėjo, kad daugelį metų juo nuoširdžiai besirūpinusi moteris taptų žmona. B.Mikutienė atskleidė, kad svarbiausius sprendimus šeimoje priima vyras, o ji jo dažnai paklauso.

„Stasio protas – guvus ir racionalus. Jis turi ne tik puikią atmintį, bet ir gerai susivokia įvairiose situacijose”, – kalbėjo moteris.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.