Parlamentarui Antanui Bosui – nerimo dienos

Vienam turtingiausių Seimo narių 52 metų Antanui Bosui – nerimo dienos.
Atrodė, kad pasikėsinimo į Klaipėdos verslininką Igorį Udovickį byla, kurioje A.Bosas buvo paminėtas kaip šio nusikaltimo užsakovas, jau grimzta į praeitį, bet praėjusią savaitę Aukščiausiasis teismas paskelbė, jog parodymai, kad pasikėsinimą į I.Udovickį užsakė Seimo narys A.Bosas, buvo išgauti teisėtai ir yra vertintini kaip įrodymas, rašo „Lietuvos rytas”.

Tai teismas pareiškė atmetęs pasikėsinimo organizatoriaus Dainiaus Jankaus skundą. Būtent šis klaipėdietis per savo pirminius parodymus tyrėjams ir ikiteisminio tyrimo teisėjui yra pareiškęs, kad I.Udovickio nužudymą užsakė ir pinigus sumokėjo dabartinis parlamentaras A.Bosas.

Aukščiausiojo teismo sprendimas pradžiugino tik per stebuklą gyvą likusį verslininką I.Udovickį. Verslininkas teigė nenorįs tiesiogiai apkaltinti parlamentaro. Jis tvirtino, kad už jo, matyt, stovi kiti žmonės, apie kuriuos savo pirminiame prisipažinime taip pat buvo užsiminęs D.Jankus.

Tuo tarpu generalinio prokuroro pavaduotojas Gintaras Jasaitis kol kas nenorėjo daryti skubotų išvadų.

„Man sunku komentuoti Aukščiausiojo teismo sprendimą, kol jo neskaičiau. Tačiau galiu garantuoti, kad viskas, ko reikia tyrimui, bus atlikta. Bus padaryta ir tai, kas galbūt iki šiol nebuvo padaryta”,- kalbėjo G.Jasaitis.

Pats A.Bosas visus įtarimus neigia. Iškviestas į teismą kaip liudytojas Seimo narys stebėjosi teisiamųjų kalbomis, kad jis užsakė žmogžudystę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.