D.Zubraus ir jo komandos vargai

Vienintelis Nacionalinėje ledo ritulio lygoje (NHL) likęs lietuvis Dainius Zubrus kol kas neranda vietos naujoje komandoje.

Liepos pradžioje, kai D.Zubrus dėjo parašą ant šešerių metų 20,4 mln. JAV dolerių sutarties su Naujojo Džersio „Devils”, šios komandos vadovai ir gerbėjai švytėjo optimizmu. Buvo tikimasi, kad 11-ąją sezoną NHL pradėsiantis lietuvis pakeis ilgametį „velnių” lyderį Scottą Gomezą ir taps vienu svarbiausių puolimo ginklų.

Įvarčių sąskaita – tuščia

Deja, tikrovė pasirodė kiek kitokia. NHL reguliariajame sezone sužaista jau 13 rungtynių, o D.Zubrus dar taip ir nesugebėjo pelnyti įvarčio (15 smūgių).

Nors lietuvio statistiką gelbėja 6 rezultatyvūs perdavimai, pats D.Zubrus Naujojo Džersio žiniasklaidai pripažino, kad nėra patenkintas savo forma: „Akivaizdu, kad kol kas man nepavyksta parodyti visko, ką moku.”

Lietuvis jau ima prarasti pozicijas „Devils” hierarchijoje – sezoną pradėjęs pirmajame puolimo trejete, dabar Dainius atsidūrė trečiajame. Keičiasi ir universalaus elektrėniškio vieta aikštėje – jis jau žaidė vidurio ir kairiuoju krašto puolėju, bet dabar grįžo į sau įprastą dešiniojo puolėjo vaidmenį.

Treneris tiki lietuviu

„Devils” treneris Brentas Sutteris tikina, kad vis dar tiki vieno brangiausių vasaros pirkinių D.Zubraus sugebėjimais.

„Jis stiprus vaikinas, be to, nuolat sunkiai dirba treniruotėse. Mums reikia tokių žaidėjų puolimo grandyje. Kol kas mums nepavyksta mušti įvarčių.

Todėl reikia ko nors imtis”, – aiškino Naujojo Džersio strategas. Viena stipriausių pastarojo dešimtmečio NHL ekipų „Devils” kol kas tikrai negali pasigirti geru žaidimu.

Per 13 rungtynių „velniai” surinko vos 12 taškų ir Rytų konferencijoje tarp 15 komandų žengia 11-oje vietoje. Pagal pelnytus įvarčius (32) Naujojo Džersio ekipa užima 26-ą vietą lygoje, tad eksperimentai – tikrai būtini.

Atsidūrė trečiajame trejete

D.Zubraus delegavimas į trečiąjį puolimo trejetą su Jay Pandolfo ir Johnu Maddenu iškart davė vaisių. Helovino vakarą „velniai” 6:1 sutriuškino Tampa Bėjaus „Lightning”, o šis puolėjų trejetas kartu surinko 10 taškų.

700-ąsias karjeros rungtynes NHL lygoje žaidęs 29-erių D.Zubrus tą vakarą atliko du rezultatyvius perdavimus, padidindamas savo sąskaitą už Atlanto iki 366 taškų.

Net ir galėdamas vadintis NHL veteranu, lietuvis Naujajame Džersyje turi iš naujo įrodyti savo vertę. D.Zubrus nusiteikęs optimistiškai ir tikisi, kad pagaliau pavyks pralaužti ledus. „Žaisiu ten, kur bus naudingiausia komandai, – tikino puolėjas. – Žinau, ką galiu ir ko iš manęs laukiama, todėl darau viską, kad pateisinčiau savo ir aplinkinių lūkesčius.”

Praėjęs sezonas ledo ritulininkui buvo sėkmingiausias karjeroje – per 79 mačus jis surinko 60 taškų (24 įvarčiai ir 36 rezultatyvūs perdavimai). Per atkrintamąsias varžybas vilkėdamas Bafalo „Sabres” aprangą ledo ritulininkas atliko 8 rezultatyvius perdavimus, bet dėl kelio traumos praleido paskutines Rytų konferencijos finalo rungtynes su Otavos „Senators”.

Per karjerą NHL D.Zubrus, be „Devils” ir „Sabres”, dar yra rungtyniavęs Vašingtono „Capitals”, Filadelfijos „Flyers” bei Monrealio „Canadiens” ekipose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.