M.Hingis sugrįžimą sužlugdė kokainas

Legendinė šveicarė tenisininkė Martina Hingis vėl traukiasi iš teniso. Bet šįkart to priežastis – ne traumos, o narkotikai.

Paaiškėjo, kad per Vimbldono turnyrą birželio 29 dieną paimtame 27 metų sportininkės mėginyje rasta kokaino. M.Hingis šiuos kaltinimus griežtai neigia, bet vis dėlto nusprendė baigti karjerą.

„Esu nusivylusi ir pikta, – sunkiai valdydamasi per spaudos konferenciją Ciuriche sakė M.Hingis. – Esu nekalta, niekada gyvenime nevartojau narkotikų, bet nematau prasmės kovoti su šiais absurdiškais kaltinimais, todėl traukiuosi iš teniso.”

Kokaino pėdsakų rasta abiejuose M.Hingis dopingo mėginiuose. Beje, apie testų rezultatus paskelbė ne Vimbldono rengėjai ar Moterų teniso profesionalių asociacija (WTA), o pačios M.Hingis agentas.

Tačiau net ir pareiškusi apie pasitraukimą M.Hingis svaidėsi žaibais. Jos teigimu, mėginys paimtas ne pagal galiojančias taisykles, o rezultatai – juokingi. „Jie sako, kad kokainas padidina pasitikėjimą savimi, o jo vartojęs žmogus tampa euforiškas. Bet nelabai įsivaizduoju, kaip euforijos apimtas žmogus gali būti pakankamai koordinuotas, kad galėtų žaisti aukščiausio lygio tenisą”, – savo argumentus dėstė Šveicarijos tenisininkė. Pasitraukimas nebūtinai išgelbės M.Hingis nuo nemalonumų. Vienas WTA vadovų Larry Scottas pareiškė, kad „šis incidentas turi būti ištirtas iki galo”.

Narkotikų vartojimas tarp tenisininkų nėra labai dažnas reiškinys. Vienintelė moteris tenisininkė, pagauta vartojusi kokainą, iki šiol buvo ispanė Lourdes Dominguez Lino (2002 m.). Po 1995 m. atvirojo Prancūzijos čempionato už narkotikų vartojimą buvo nubausti du vyrai – buvusi pirmoji planetos raketė švedas Matsas Wilanderis ir čekas Karelas Novačekas.

O „Šveicarijos mis” – taip buvo vadinama M.Hingis – antrą kartą iš teniso traukiasi ne pačiu gražiausiu būdu. Pirmą sykį penkiskart „Grand Slam” serijos turnyrų laimėtoja aikštynus paliko 2002 m. dėl traumų. Sugrįžusi 2006-aisiais, šveicarė vėl sugebėjo pakilti iki septintos reitingo pozicijos, bet diena, kai buvo paimti minėti testai, pakeis daugelio žmonių požiūrį į šią teniso princesę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.