Rusijos Tulos srityje per gaisrą senelių namuose žuvo 23 žmonės

Per gaisrą senelių namuose Rusijos Tulos srityje ugnies aukomis tapo 23 žmonės, pranešė šalies Nepaprastųjų situacijų ministerijos (NSM) operatyvinis budėtos.
„Aukų skaičius pasiekė 23 žmonės. Informacija apie žuvusiųjų skaičių tikrinama”, – sakė jis.

Iš pradžių buvo pranešta, kad per gaisrą žuvo 15 žmonų.

Iš viso iš senelių namų buvo evakuoti 193 žmonės, tarp jų 17 medicinos darbuotojų.

Kaip informavo televizijos kanalas „Vesti”, pirminiais duomenimis, ugnis įsiplieskė seno pastato viršutiniame aukšte. Ugnis iš pradžių persimetė į medines perdangas, po to išplito daugiau kaip 1,5 tūkst. kvadratinių metrų plote.

Šiuo metu pagrindinės gaisro versijos – trumpasis jungimas ir neatsargus elgimasis su ugnimi. Sename pastate priešgaisrinės signalizacijos nebuvo.

Kaip nurodė NSM atstovas, šiuo metu gaisras lokalizuotas. Visus šioje įstaigoje gyvenusius žmonės laikinai priglaudė rajono ligoninės.

NSM atstovas patikslino, kad senelių namai įsikūrę dviejų aukštų plytiniame pastate su medinėmis pertvaromis.

Velje Nikolskoje gyvenvietė, kurioje yra senelių namai, yra už 30 km į pietvakarius nuo Tulos. Gaisrą gesino daugiau kaip 100 žmonių su 22 technikos priemonėmis.

Tai jau ne pirmasis gaisras senelių namuose Rusijoje šiais metais. Birželį 10 žmonių žuvo ir septyni buvo sužeisti per gaisrą senelių namuose, esančiuose Omsko srities šiaurėje.

Didelis gaisras kilo kovo 20 dieną Krasnodaro krašte. Per jį senelių namuose Kamyševatskajos gyvenvietėje žuvo 62 žmonės.

Tada, NSM duomenimis, ugniagesiai atvyko prie degančio pastato tik po valandos, artimiausia ugniagesių brigada buvo už 50 km nuo šios gyvenvietės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.