Pakistano policija areštavo dešimtis teisininkų

Pakistano policija pirmadienį per atskirus protestus prieš įvestą nepaprastąją padėtį mažiausiai dviejuose miestuose su lazdomis užpuolė ir areštavo dešimtis teisininkų, pranešė liudininkai.
Minimi incidentai pietiniame Karačio uostamiestyje ir Ravalpindyje šalies šiaurėje įvyko kitą dieną po to, kai saugumo pajėgos sulaikė 500 opozicijos aktyvistų ir advokatų.

Policija ir sukarintos pajėgos apsupo Karačio aukštąjį teismą ir neleido į jį patekti žurnalistams ir teisininkams, o paskui puolė prie pastato susirinkusius teisininkus, reporteriams sakė aukšto rango teisininkas Akhtaras Hussainas (Achtaras Husainas).

„Policija kol kas sulaikė maždaug 50 teisininkų, kuriuos išvežė laukusiais mikroautobusais”, – sakė jis.

Tuo tarpu Ravalpindžio teisme maždaug šeši teisininkai, skandavę antivyriausybinius šūkius, buvo „negailestingai sumušti”, sakė teisininkas Mudassiras Saeedas (Mudasiras Saidas).

Policija nurodė įvykio vietoje buvusiems žurnalistams nefotografuoti.

Sostinėje Islamabade gatvės yra blokuotos, kad teisininkai negalėtų patekti į Aukščiausiąjį teismą, kur taip pat planuojami mitingai prieš prezidento Pervezo Musharrafo (Pervezo Mušarafo) šeštadienį paskelbtą nepaprastąją padėtį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.