Kauno rajone vyks apklausos dėl galimo savivaldybės reorganizavimo

Kauno rajono savivaldybės taryba nepritarė siūlymui naikinti šią savivaldybę ir kurti naują Vilkijos, tačiau privalės sužinoti ir ką apie tai mano gyventojai.
Pasak dienraščio „Kauno diena”, vidaus reikalų ministro įsakymu lapkričio 11 dieną vyks dvi apklausos.

Vilkijos ir jos apylinkių gyventojų bus klausiama, ar jie pritartų, kad būtų įsteigta Vilkijos savivaldybė. Likusios Kauno rajono dalies gyventojų bus klausiama, ar sutiktų, kad seniūnijos būtų perduotos naujai Kauno savivaldybei.

Spalio 24 dieną Vyriausybė pakeitė Vietos gyventojų apklausos tvarką. Joje neliko nuostatos, kad apklausa laikoma įvykusia, jei savo nuomonę pareiškė ne mažiau kaip 25 procentai gyventojų.

Vidaus reikalų viceministras Regimantas Čiupaila teigė, kad keisti apklausos tvarką vertė gyvenimas.

„Ji buvo priderinta prie Vietos savivaldybių tarybų rinkimo įstatymo, kuriame taip pat neliko nuostatos, kad rinkimai laikomi įvykusiais, jei juose dalyvauja ne mažiau kaip 25 procentai gyventojų. Į apklausą gali ateiti vos vienas gyventojas, tačiau taip niekur neatsitinka. Yra daug pilietiškų žmonių, kurie išsako savo poziciją”, – sakė R.Čiupaila.

Šiemet vyko apklausos dėl Ariogalos, Kybartų, Kuršėnų ir Jiezno savivaldybių steigimo. Tuo metu dar galiojo 25 procentų riba, todėl įvykusia apklausa bus laikoma tik dėl Ariogalos savivaldybės steigimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.