Prie Gruzijos parlamento šaltą naktį būriavosi apie 200 žmonių iš įvairių regionų

Apie 200 opozicijos šalininkų naktį praleido aikštėje priešais Gruzijos parlamentą. Bandydami sušilti, jie sušlavė po vakarykščio mitingo likusias šiukšles.
Daugelis šių žmonių sakė žurnalistams, kad yra atvykę iš tolimesnių regionų ir sostinėje neturi kur apsistoti.

Pašnekovai pažymėjo, kad tai nėra labai svarbu, nes į Tbilisį jie atvyko turėdami vieną tikslą – išreikšti protestą prieš prezidento Michailo Saakašvilio, vyriausybės ir parlamento politiką.

„Per ketverius jų valdymo metus paprasti žmonės, o jų – daugiau kaip 90 proc. Gruzijos gyventojų, – dar labiau nuskurdo. Mūsų kaime žmonės jau seniai nėra matę pinigų: patys kepam duoną, darom vyną, keičiam bulves į vaisius, o didžiausi turtuoliai tarp mūsų – varganą pensiją gaunantys pensininkai”, – sakė vienas protesto akcijos dalyvių.

Jis labai įsižeidė išgirdęs klausimą, ar opozicija nemoka jam pinigų, kad šaltą naktį lietui pliaupiant stovėtų priešais parlamentą.

Nė vieno opozicijos lyderio ryte aikštėje nebuvo.

Praėjusią naktį, kai prie parlamento būriavosi apie 5-15 tūkst. žmonių, opozicijos lyderiai paskelbė, kad protesto mitingas bus tęsiamas sekmadienį 13 valandą (12 val. Lietuvos laiku).

Gruzijos parlamento deputatas Levanas Gačečiladzė išvakarėse prie parlamento paskelbė svarbiausią valdžiai oponuojančių jėgų reikalavimą, kuris buvo suformuluotas per Nacionaliniam forumui priklausančios opozicijos lyderių pasitarimą.

„Liaudies judėjimo vardu nusprendėme reikalauti Gruzijos prezidento atsistatydinimo. Mūsų kova bus labai trumpa, jos tikslas – kad Gruzija atsisveikintų su Saakašviliu”, – kalbėjo deputatas.

Tūkstančiai žmonių, susirinkusių prie parlamento, šiuos jo žodžius palydėjo šūksniais: „Traukis, traukis!” („Cadi, cadi!”)

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.