Įvedęs nepaprastąją padėtį Musharrafas atleido Pakistano Aukščiausiojo teismo vadovą

Įvedęs nepaprastąją padėtį Pakistano prezidentas ir karinis vadovas Pervezas Musharrafas (Pervezas Mušarafas) sutvirtino savo valdžią atleidęs šalies Aukščiausiojo teismo vadovą ir sustabdęs konstitucijos veikimą.
Šalies teisinę valdžią ir kovotojus islamistus apkaltinęs Pakistano destabilizavimu, karinis vadovas pareiškė, kad siekia apsaugoti branduolinį ginklą turinčią valstybę nuo „savižudybės” ir kreipėsi į Vakarų sąjungininkus su prašymu pasistengti suprasti jo nedemokratiškus veiksmus.

Islamabado gatves užtvindžiusi kariuomenė ir policija apsupo Aukščiausiąjį teismą, kuris artimiausiomis dienomis turėjo priimti sprendimą dėl P.Musharrafo pergalės per spalio 6 dieną vykusius prezidento rinkimus teisėtumo.

Netrukus po nepaprastosios padėties įvedimo buvo areštuoti įtakingi opozicijos veikėjai, o televizijai ir spaudai įvesta griežta cenzūra.

Nors Baltieji rūmai ir pasmerkė nepaprastosios padėties įvedimą, P.Musharrafas, kuris 1999 metais užgrobė valdžią, o vėliau tapo strategiškai svarbiu JAV sąjungininku kovoje su „al-Qaeda” ir Talibanu, pareiškė neturėjęs kitos išeities.

„Neveiklumas šiuo momentu Pakistanui reikštų savižudybę, o aš negaliu leisti, jog šalis įvykdytų savižudybę”, – sakė jis vėlai naktį per televiziją kreipdamasis į tautą.

Karinis vadovas taip pat paprašė pasaulinės bendruomenės suprasti jo veiksmus.

„Pasistenkite supraskite padėties Pakistane kritiškumą… Pakistanas atsidūrė prie destabilizacijos slenksčio”, – sakė jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.