Neda verčia naują puslapį

Manau, be meilės nėra prasmės gyventi, sako dainininkė Neda Malūnavičiūtė. Kadaise palikusi vieną vyrą dėl kito, ji jau dvejus metus yra viena. Bet laiminga. Taip šiandien narsiai tvirtina Neda.

Žmonės yra pikti

Už tai, kad paliko vyrą ir vaiką dėl mylimojo, Neda sakosi susilaukianti pykčio proveržių ir dabar.

Ir tuomet ji sunkiai išgyveno dėl visuomenės nuomonės. „Imdavau į širdį, maniau, numirsiu”, – prisimena dainininkė.

„Esu labai emocinga. Ši savybė nepadeda ištverti tokios kritikos ir drastiškų vertinimų, kokių sulaukiau aš”, – kalba Neda.

Apie save ji išgirdo daug epitetų. Gegutė – vienas švelniausių. Ją smerkė, apie ją kalbėjo. Piktai. Be gailesčio.

Neda padarė išvadą: žmonės yra pikti, ir tai reiškinys, kurio neįmanoma pakeisti. Su tuo galima tik susitaikyti.

„Tie, kurie mane skalpuoja, nežino, niekada nežinojo, kokia iš tikrųjų buvo ir yra situacija”, – apgailestauja dainininkė.

Skirdamasi su pirmuoju vyru Neda paliko jam penkiametį sūnų.

Vaiko niekada neišsižadėjo

„Palikdama pirmąją šeimą, paaukojau vaiką dėl meilės”, – atvirai sako N.Malūnavičiūtė. Faktas žinomas. Nežinoma tik viena: tikroji kaina, kurią teko sumokėti.

Meilė, sako Neda, yra fatališkas, neprognozuojamas dalykas. „Iš anksto niekada nežinai, kokiems žingsniams galėsi pasiryžti dėl meilės”, – kalba ji. Neda patyrė išbadymą meile ir aistra. „Dabar žinau: paaukoti galiu tikrai labai daug”, – prisipažįsta dainininkė.

Neda turi vieną kozirį, aiškų ir paprastą argumentą. Ji – scenos žmogus, todėl negalėjo suteikti savo sūnui saugumo, pastovumo, kurių reikia kiekvienam vaikui. Tėvas, kurio gyvenimo būdas tvarkingas ir sėslus, turėjo galimybę sūnui skirti kur kas daugiau dėmesio.

Neda pasakoja, jog jos mažylis visuomet žinojo, kas yra jo mama, ir niekuomet nekilo problemų dėl jų bendravimo ar tarpusavio santykių. „Su buvusiu vyru supratome, kad pasielgiau teisingai”, – sako dainininkė.

„Savo vaiko aš niekada neišsižadėjau”, – tvirtai ištaria Neda.

Vaikai viską supranta

„Ką reiškia gyventi dėl vaikų? – retoriškai klausia N.Malūnavičiūtė. – Aš niekada nesuvokiau šios frazės. Ji tuščia, netikra. Dvelkianti saviapgaule.”

„Negi vaikai nemato, jei mama ir tėtis nemyli vienas kito?” – stebisi Neda. Ji sako, kad niekada nesuprato tų, kurie veidmainiauja prieš save.

„Vaikai užaugs ir išeis, o ką tada daryti? Dėl jų likti kartu su nemylimu, tau svetimu žmogumi iki gyvenimo pabaigos? Absurdas. Gyvename tik vieną kartą”, – kalba dainininkė.

Meilėje, Nedos manymu, reikia ieškoti kompromisų. Ir jie surandami. Ji mano, kad du mylintys žmonės turi vienas kitą papildyti, neužgožti ir nereikalauti to, ko kitas negali.

Dainininkė neslepia: dėl mylimo žmogaus ji niekuomet nemestų muzikos. Kad ir kaip sunku būtų skirtis, muzika nebūtų jos auka ant meilės laužo.

Kam dar nesiryžtų Neda dėl meilės vyrui? „Nekeisčiau savęs, – akimirką pagalvojusi atsako. – Jei žmogus mane myli, turi mylėti tokią, kokia esu.”

Negalėjo ir nenorėjo meluoti

Gyvenimo paradoksas: sutuoktinis, kurį Neda paliko patikėjusi jam auginti jų sūnų, šiuo metu turi kitą šeimą. O Neda, paaukojusi šeimą dėl meilės, šiandien viena.

„Nesigailiu, kad taip pasielgiau, – kalba dainininkė. – Vienintelis mano pasiteisinimas – buvau sąžininga ir nemelavau savo vyrui.”

Neda sako, kad nemėgsta ir niekada nemėgo žaisti dvigubų žaidimų. Ji bjaurisi tokiais dalykais. Kad ir kokia skaudi buvo situacija, dainininkė nedvejoja: jos pasirinkimas buvo geresnė išeitis nei melas.

Kaip tik melo Neda niekuomet neatleis savo buvusiam draugui. Žmogui, dėl kurio ji paliko sūnų.

„Neatleisiu ne dėl to, kad paliko, ne dėl to, kad dingo meilė, bet dėl to, kad melavo. Tai yra pats šlykščiausias dalykas”, – sako dainininkė.

Daugiau apie prieš dvejus metus pasibaigusią meilę Neda nenori šnekėti. Dabar ji verčia naują savo gyvenimo puslapį.

Kitas gyvenimo etapas

Šiuo metu Neda rengiasi smagiai permainai – ji kraustysis į nuosavą butą. Kol kas tvarkomi visi būtini formalumai ir dokumentai, o įkurtuves senoviniame 140-ies metų bute prie Verkių parko dainininkė tikisi švęsti pavasarį. Tuomet jau bus atliktas buto kapitalinis remontas.

Panašu, kad Neda jau įsimylėjusi naujuosius savo namus.

Už pagalbą ieškant, perkant ir tvarkant butą dainininkė dėkinga savo draugams. Ištikimiems. Tiems, kurie visuomet šalia.

„Tikrąją jų meilės vertę supratau tuomet, kai likau viena”, – susimąsčiusi prataria Neda.

Naujajame jos gyvenimo puslapyje jau numatyta vieta ir geriausių dainų albumui, greitai išvysiančiam dienos šviesą.

„Esu gimusi Kiaulės metais ir gyvenu jau trečiąją šio totemo, karaliaujančio kas dvylika metų, kadenciją, – juokiasi Neda. – Sakoma, kad kaskart, pasibaigus 12 metų ciklui, keičiasi ir materialiniai, ir vidiniai dalykai. Tikiu, kad mano gyvenime atėjo laikas geroms permainoms.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.