Švedijoje po pagalbos skandalo abejojama premjero sugebėjimais vadovauti

Švedijos žiniasklaida penktadienį, dėl skandalo atsistatydinus įtakingas vyriausybės vadovo padėjėjui, kritikuoja premjero Fredriko Reinfeldto (Fredriko Reinfelto) sugebėjimus vadovauti.
Beveik visi švedų laikraščiai redaktoriaus skiltyse kelia klausimus dėl F.Reinfeldto vangumo kilus naujajai krizei ir sugebėjimo pasirinkti komandos žmones, nes be minėto padėjėjo, dėl skandalų ar ginčų atsistatydino trys jo ministrai.

„Pagrindis klausimas susijęs su jo vadovavimu ir nuovokumu”, – rašo didžiausiu tiražu leidžiamas šalies dienraštis „Dagens Nyheter”.

„Per (vienus) jo valdymo (metus) jo sugebėjimai buvo išbandyti kelis kartus, ir kol kas tų rezultatų negalima pavadinti tokiais, kurie įkvepia pasitikėjimą”, – rašo laikraštis.

Ketvirtadienį turėjo atsistatydinti 35 metų valstybės sekretorė Ulrica Schenstroem (Ulrika Šenstriom), dėl kurios pikantiškų nuotraukų bulvariniuose laikraščiuose karšti debatai vyko visą savaitę.

Tose nuotraukose matyti, kaip ji kažkokiame bare geria ir bučiuojasi su vienu televizijos reporteriu. Žiniasklaidos priemonės pranešė, kad jiedu vyno ir alaus išgėrė už 945 kronas (352 litus). Tai prilygsta 19-ai nedidelių vyno taurių.

U.Schenstroem tą vakarą budėjo – tai reiškia, kad buvo atsakinga už Švedijos atsako į nepaprastąją padėtį, jei tokia būtų susidariusi, koordinavimą. Šį faktą F.Reinfeldtas patvirtino tik savaitė po to, kai kilo skandalas, jai jau atsistatydinus.

Šis reikalas buvo itin keblus ir dėl to, kad ankstesnė Švedijos vyriausybė buvo griežtai kritikuojama dėl lėto atsako į naujausią nacionalinę katastrofą – 2004-ųjų cunamį Azijoje, kuris pareikalavo ir 543 švedų gyvybių.

U.Schenstroem pasitraukimas laikomas skaudžiausiu smūgiu F.Reinfeldto vyriausybei.

Jis viešumoje retai pasirodydavo be valstybės sekretorės; jai didžia dalimi priskiriami nuopelnai padėjus jam laimėti 2006-ųjų rinkimus ir nušalinti 12 metų valdžiusius socialdemokratus.

F.Reinfeldtas laikomas šaltakraujišku, viską apskaičiuojančiu ir dažnai nuobodžiu žmogumi, o energinga ir ekstravertiška U.Schenstroem buvo laikoma puikia ją papildančia asmenybe.

Premjeras jos pasitraukimą pavadino „asmenine tragedija mums abiem”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.