Gaisrą Kalifornijoje sukėlė su degtukais žaidęs berniukas

Neseniai vieną Pietų Kalifornijoje siautusį gaisrą tikriausiai sukėlė su degtukais žaidęs berniukas, trečiadienį remdamasis policijos pareigūnais rašo „The Los Angeles Times”.
Iš pradžių buvo manoma, kad vadinamasis Bakvido gaisras Los Andželo apygardos šiaurėje kilo dėl nukritusio elektros laido, bet šerifo departamento tyrėjai vėliau ėmė įtarti padegimą.

Turėjai apklausė berniuką, kurį vadina nepilnamečiu ir kurio pavardės bei amžiaus nenurodo. Jis prisipažino sukėlęs gaisrą, rašo minėtas laikraštis.

Vaikui buvo leista likti su šeima, o jo byla buvo nusiųsta į Los Andželo apygardos prokuratūrą.

Kalifornijoje spalio 21 dieną prasidėję miškų ir krūmynų gaisrai buvo vieni didžiausių per visą valstijos istoriją. Jie pareikalavo septynių žmonių gyvybių, sunaikino 2 tūkst. namų ir privertė evakuotis 640 tūkst. žmonių.

Bakvido gaisras kilo spalio 21 dieną ir privertė evakuotis daugiau kaip 15 tūkst. žmonių. Jį slopino maždaug 1,2 tūkst. ugniagesių, kuriems jį pavyko suvaldyti spalio 24-ąją.

Vienu metu Kalifornijoje siautė 23 gaisrai. Tačiau praėjusios savaitės pradžioje nurimus vėjui, kuris padėjo gaisrams plisti, ir atvėsus orams, ugniagesiai gaisrus sutramdė.

Du dar nepasibaigę gaisrai San Diego rajone yra didele dalimi suvaldyti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.