Būsimasis Lenkijos premjeras pirmiausia nuvyks į Briuselį

Būsimasis Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas jau suplanavo savo pirmuosius užsienio vizitus – lapkričio viduryje jis per vieną dieną aplankys Europos Sąjungos (ES) būstinę Briuselyje, Paryžių ir Berlyną, informuoja dienraštis „Gazeta Wyborcza”.
Straipsnyje rašoma, kad šiais vizitais D.Tuskas nori akcentuoti Lenkijos užsienio politikos kurso pasikeitimą. Ypač reikšmingas turėtų būti susitikimas su Vokietijos kanclere Angela Merkel.

Svarbiausios temos D.Tusko kelionės metu bus Pagrindinių teisių chartija, bendradarbiavimas su ES pirmininkaujant Prancūzijai ir Lenkijos bei Vokietijos santykiai.

Dar šį savaitgalį D.Tuskas lankysis Didžiojoje Britanijoje. Pirmalaikius Lenkijos rinkimus laimėjusios Pilietinės platformos lyderis nori asmeniškai padėkoti rinkėjams Anglijoje ir Airijoje, kurių balsai prisidėjo prie jo partijos pergalės.

Lenkų spauda atkreipia dėmesį ir į gerėjančius būsimojo premjero santykius su šalies prezidentu Lechu Kaczynskiu (Lechu Kačynskiu).

Antradienį D.Tuskas per televiziją TVN24 atsiprašė šalies vadovo: „Jeigu tam, kad ponas prezidentas pradėtų bendradarbiauti su manimi ir mano partija, kuri laimėjo Seimo rinkimus, reikalingas žodis „atsiprašau”, tuomet sakau: „atsiprašau”.

Lenkijos premjeras Jaroslawas Kaczynskis (Jaroslavas Kačynskis) po rinkimų ne kartą sakė, jog D.Tuskas turi atsiprašyti prezidento už įžeidžiamus žodžius rinkimų kampanijos metu.

Po atsiprašymo L.Kaczynskis pasakė, kad jei Pilietinė platforma Seime turės daugumą, jis pritars premjero ir vyriausybės narių kandidatūroms

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.