Clintonų laikais JAV buvo „pirmoji dama”, „pirmoji dukra” ir „pirmasis katinas” vardu Soksas.

Baltuosiuose rūmuose įsikūręs katinas leido pirmajai valstybės damai „ledinei” Hillary Clinton parodyti švelnius jausmus ir kartu auklėti dukrą Chelsea mokant ją rūpintis silpnesniaisiais. Bet kur Soksas šiandien?

Kai tik Baltuosiuose rūmuose baigėsi antroji Billo Clintono kadencija, katinui Clintonų šeimoje vietos neatsirado. Jis buvo atiduotas B.Clintono sekretorei Betty Kurry, kuri anksčiau rūpinosi, kaip panaikinti B.Clintono ir Monicos Lewinsky romano pėdsakus.

Dabar Jungtinėse Valstijose vis garsiau kalbama, kad vargšas katinėlis gali sutrukdyti H.Clinton į Baltuosius rūmus sugrįžti kaip pirmajai prezidentei JAV istorijoje.

Pastaruoju metu H.Clinton ypač stengiasi didinti savo populiarumą demonstruodama moteriškumą. Ji dalyvavo daugybėje renginių, kuriuos būtų galima pavadinti „Moterys keičia Ameriką”. Jos rinkimų štabo vyriausiasis strategas Marcas Pennas sako, kad tai padėjo pasiekti, jog dabar už Hillary balsuoja net ketvirtadalis respublikonų partijos moterų. Tačiau paaiškėjus, kaip H.Clinton pasielgė su katinu, kilo rimtas pavojus jos rinkimų kampanijai. Amerikiečiai klausė, ar ši moteris tokia šalta ir viską apskaičiuojanti, jog pasirengusi imtis bet ko, kad tik pasiektų norimą tikslą.

„Tarp visų žmogaus piktadarysčių naminio gyvūno atidavimas kitiems toli gražu nėra pats didžiausias nusikaltimas, – rašo Cathleen Flanengen žurnale „Atlantic.” – Bet jis nėra ir sąrašo gale. Tuo labiau kai šis naminis gyvūnas daug metų buvo auginamas siekiant pelnyti gerą reputaciją.”

Autorė straipsnyje, pavadintame „Ji man ne draugė”, priminė, kad H.Clinton, atsakydama į vaikų laiškus, atsiųstus „tautos numylėtiems augintiniams”, rašė, kad Baltieji rūmai jai tapo tikrais namais tik po to, kai juose apsigyveno Soksas ir jo žaislinės pelytės. Pirmoji dama tuomet aiškino, kad naminiai gyvūnai neįsigyjami ir neįsivaikinami, ir rekomendavo rūpintis jų saugumu. Tačiau kai tik Clintonai išsikraustė iš Baltųjų rūmų, B.Clintono labradoras Buddy žuvo papuolęs po mašina.

Dabar istorija su Soksu gali neigiamai paveikti pretendentės į prezidentus įvaizdį. „Kadangi Hillary užsispyrusiai ragina mus sekti jos pavyzdžiu elgiantis su naminiais gyvūnais, o iš tiesų atsiduria „kačių giminės didžiausių priešų sąraše”, vadinasi, ji yra siaubinga veidmainė, žaidžianti gerų žmonių jausmais. Pasirodo, tai dar vienas pavyzdys, kaip iš mielos mergaitės virstama subrendusia moterimi, kurios būdą nulemia ne tiek gyvenimo aplinkybės, kiek asmeninės ambicijos”, – rašo C.Flanengen.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.