Šiaulių pasieniečius krato STT

Vakar rytą Valstybinės sienos apsaugos tarnybos (VTAT) Šiaulių rinktinės administracinėse patalpose Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) vykdė kratą. STT išplatino pranešimą, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

STT atliko ne vieną kratą, per kurią surinktos tyrimui reikalingos medžiagos. Keletas rinktinės darbuotojų buvo išvežti apklausti. STT pareigūnus domino vidaus dokumentai, susiję su finansiniais atsiskaitymais ir veikla.

VSAT Šiaulių rinktinėje STT agentai apsilankė vykdydami ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. Specialiųjų tyrimų agentai turi žinių, kad tarnybine padėtimi rinktinėje galėjo būti piktnaudžiaujama siekiant asmeninės materialinės naudos. Tai oficialiai paskelbė STT.

STT atstovai, teigdami nenorintys pakenkti tyrimui, spaudai įvykio nekomentavo. Pranešė tik tiek, kad tyrimas pradėtas ne dėl išorinių, o dėl vidinių dalykų. Pasieniečius papirkinėjantys kontrabandininkai šį kartą – niekuo dėti. Košės prisivirė patys pasieniečiai, ydingai organizuodami vidaus veiklą.

Ikiteisminis tyrimas, kontroliuojamas Šiaulių apygardos prokuratūros organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus, pradėtas užvakar. Prokurorai nuo komentarų taip pat kategoriškai susilaiko.

Atlikus kratas, dokumentų analizę ir areštavus daiktinius įrodymus, į STT būstinę buvo išgabenti šeši rinktinėje dirbantys tarnautojai bei pareigūnai. Vieni – liudytojai, o kiti – įtariamieji.

LŽ žiniomis, STT pareigūnų nemalonę pasieniečiai galėjo užsitraukti nesąžiningai išsimokėdami premijas. Įtariama, kad premijos galėjo būti išmokamos pagal iš anksto susitartą scenarijų ir be svarbaus pagrindo tas premijas teikti.

Pasieniečių premijų dalybas į dienos šviesą iškėlė bendros VSAT Imuniteto skyriaus operatyvininkų ir STT agentų pajėgos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.