Mistika varžybų pabaigoje tęsiasi

Komanda kita – bėdos tos pačios. Kauno „Žalgiris” pirmosiose šio sezono vyrų krepšinio klubų Eurolygos varžybose vėl patikimai žaidė didžiąją rungtynių dalį, tačiau pabaigoje neatsilaikė ir pralaimėjo.

„Žalgiris” pirmosiose A grupės rungtynėse svečiuose 75:81 (21:19, 18:18, 22:20, 14:24) pralaimėjo Bolonijos „Virtus VidiVici” ekipai.

Prieš sezoną patyrusiais žaidėjais – Goranu Juraku, Markusu Braunu, Eurelijumi Žukausku ir Dainiumi Šalenga sudėtį papildžiusi Kauno komanda nuo pat pirmųjų mačo minučių žaidė solidžiai ir Bolonijos krepšininkams lengvos kovos nežadėjo.

Tačiau lemiamu momentu – kai iki susitikimo pabaigos liko apie 3 minutes, o rezultatas buvo lygus 69:69, pasipylė Kauno krepšininkų klaidos, kuriomis puikiai pasinaudojo varžovai, pelnę 6 taškus iš eilės. Susikomplikavę padėtį žalgiriečiai dar bandė ją taisyti ir sumažino aikštelės šeimininkų persvarą iki 2 taškų (73:75), tačiau pačioje pabaigoje metė netaikliai ir arti buvusi pergalė tapo nepasiekiama.

Praėjusį Eurolygos sezoną „Žalgiris” pagal panašų scenarijų pralaimėjo ne vienerias rungtynes.

„Žalgirio” gretose rezultatyviausiai žaidė Paulius Jankūnas, pelnęs 15 taškų. Jonas Mačiulis ir Dechuanas Kolinzas surinko po 11 taškų. Bolonijos komandai 28 taškus pelnė amerikietis Alenas Andersonas.

„Buvome pasirengę jų žaidimo ritmui ir planui, tačiau neatlikome to, kam ruošėmės. Tai mūsų kaltė. Per daug žaidėme „bėk ir mesk” stiliumi, o „Virtus” irgi gali taip rungtyniauti. Taip pat buvome šiek tiek pavargę po kelionės į JAV, tačiau tai ne pasiteisinimas”, – rungtynes reziumavo „Žalgirio” vyriausiasis treneris Rimantas Grigas.

Kitas rungtynes „Žalgiris” žais spalio 31 dieną namuose su Sopoto „Prokom Trefl” krepšininkais.

Kitose A grupės rungtynėse Sienos „Montepaschi” namuose 80:52 sutriuškino Liublianos „Union Olimpija” ekipą. Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė komandai atstovaujantys Rimantas Kaukėnas ir Kšištofas Lavrinovičius pelnę atitinkamai 22 ir 21 tašką.

B grupės rungtynėse pergalę iškovojo Salonikų „Aris” su Simonu Serapinu, savo aikštėje 87:83 įveikusi Malagos „Unicaja” ekipą. Lietuvis į krepšį nemetė. B grupėje pergalę iškovojo Zagrebo „Cibona”, namuose 93:85 nugalėjusi Stambulo „Efes Pilsen”.

Itin sunkiai turnyrą pradėjo nugalėtojos titulą ginanti Atėnų „Panathinaikos” komanda, kuri C grupės varžybose namuose po labai atkaklios kovos 86:83 įveikė Romos „Lottomatica” ekipą. Pergalę Atėnų klubui lėmė pačioje susitikimo pabaigoje aikštelėje pasirodęs Šarūnas Jasikevičius. Jis pelnė 7 taškus be atsako, taip išlyginęs rezultatą ir jį persvėręs „Panathinaikos” naudai. Įžaidėjas įmetė 11 taškų.

Kitose grupės rungtynėse Belgrado „Partizan Igokea” savo aikštėje 81:78 palaužė Barselonos „AXA FC Barcelona” ekipą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.