Akademiniuose pusryčiuos – apie socialines studijų ir mokslo reformos pasekmes

Šįryt 9 val. diskusijos apie planuojamos studijų ir mokslo reformos socialines pasekmes studentams valdžios institucijų, suinteresuotų grupių atstovai, studentai ir moksleiviai rinksis į Akademinius pusryčius. Susitikimą tema „Studijų ir mokslo reforma: socialinis aspektas” inicijuoja Lietuvos studentų sąjunga (LSS).

„Turime pripažinti, kad dabartinė studijų ir mokslo reformos situacija studentams ir moksleiviams kelia daugiau klausimų nei atsakymų. Viena pagrindinių baimių – po reformos galintis suprastėti socialinis aukštojo mokslo prieinamumas.

Pusryčių metu tiesiogiai klausime, kokios pertvarkos numatomos ir kokių rezultatų galima tikėtis stipendijų, paskolų, studentų gyvenimo kokybės gerinimo srityse. Tikimės konstruktyvaus visų pusių dialogo”,- artėjantį susitikimą komentavo LSS prezidentas Jonas Okunis.

Akademiniuose pusryčiuose ketina dalyvauti LR Prezidento patarėja N. Putinaitė, Švietimo ir mokslo viceministrė V. Būdiene ir ministerijos sekretorius G. Viliūnas, Lietuvos mokslo tarybos pirmininkas E. Butkus, Lietuvos universitetų rektorių konferencijos viceprezidentas H. Žukauskas, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos sekretorė V. Murauskaitė, Lietuvos laisvosios rinkos instituto prezidentas R. Šimašius, Valstybinio mokslo ir studijų fondo direktorius S. Renčys ir kiti.

Svečius priims Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Jonas Okunis bei viceprezidentas komunikacijai Dainius Dikšaitis. Susitikime dalyvaus ir LSS Tarybos nariai bei Lietuvos moksleivių sąjungos atstovai.

Akademiniai pusryčiai – Lietuvos studentų sąjungos projektas, kurio tikslas prie pusryčių stalo diskusijai apie aktualiausias aukštojo mokslo problemas sukviesti aukštojo mokslo politiką formuojančių ir įgyvendinančių institucijų bei organizacijų, akademinės bendruomenės ir verslo atstovus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.