Knygynų tinklas „Pegasas” stiprina lyderio pozicijas

Didžiausiai knygų leidybos ir prekybos grupei Baltijos šalyse „Alma littera” priklausantis knygynų tinklas „Pegasas” per devynis 2007-ųjų metų mėnesius dar labiau sustiprino savo pozicijas šalies knygų prekybos versle ir pasiekė 13,7 mln. litų apyvartą (be PVM), kuri, lyginant su praėjusiais metais, yra beveik 70 procentų didesnė. 2006-iais ji siekė 8,1 mln. litų.

„Sėkmingus rezultatus lėmė aktyvios ir kryptingos investicijos į knygynų tinklo plėtrą bei darbuotojų kvalifikacijos kėlimą, tačiau labiausiai mus džiugina tai, kad „Pegasų” populiarumas auga ir vis daugiau šalies skaitytojų papildo lojalių klientų gretas,” – sakė knygynų tinklo „Pegasas” vadovas Mindaugas Balčiūnas.

Kurdama „Pegaso” knygynų tinklą „Alma littera” įmonių grupė juose ne tik aktyviai taiko šiuolaikines knygynų verslo tendencijas – pradedant moderniomis technologijomis, atsargų valdymu ir baigiant patraukliu interjeru, patogiu knygų išdėstymu bei kokybišku aptarnavimu, bet ir įgyvendina tikslą tapti bendruomenių kultūros bei švietimo centrais. Dėl šių priežasčių juose nuolat organizuojami susitikimai su rašytojais, naujausių knygų pristatymai ir, žinoma, įvairūs renginiai vaikams.

Prieš keturis metus įkurtas knygynų tinklas šiais metais atidarė dar 6 knygynus ir šiuo metu jungia 23 knygynus dvylikoje Lietuvos miestų, kurių bendras plotas viršija 3000 kvadratinių metrų. Planuojama, kad iki 2009 metų pabaigos minėtam tinklui priklausys 35 knygynai.

Apie „Alma littera” įmonių grupę

Didžiausiai knygų prekybos ir leidybos įmonių grupei Baltijos šalyse „Alma littera” priklauso leidyklos „Alma littera” ir „Šviesa”, knygynų tinklas „Pegasas” bei Knygų klubas. Įmonėje dirba 470 darbuotojų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.