„Lietuvos rytas” nusitaikęs į du titulus

Po metų pertraukos vėl Eurolygoje rungtyniausiančio Vilniaus „Lietuvos ryto” krepšinio klubo direktorius Jonas Vainauskas tikina, kad šį sezoną komanda nusiteikusi laimėti du iš trijų galimų trofėjų.

Šiandien rungtynėmis išvykoje su Milano „Armani Jeans” ekipa „Lietuvos ryto” krepšininkai pradeda naują Eurolygos sezoną. Jau vykstančiuose Baltijos krepšinio lygos (SEB BBL) ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionatuose vilniečiai dar nepatyrė pralaimėjimų: BBL Elito divizione titulą ginantis „Lietuvos rytas” iškovojo šešias pergales iš eilės, o šalies čempionate šventė keturis laimėjimus.

Į stiprius ir silpnus neskirsto

LKL vicečempionas B grupėje dar rungtyniaus su Malagos „Unicaja” (Ispanija), Tel Avivo „Maccabi” (Izraelis), Stambulo „Efes Pilsen” (Turkija), Salonikų „Aris TT Bank” (Graikija), Zagrebo „Cibona” (Kroatija) ir Le Mano „Sarthe Basket” (Prancūzija). Kalbėdamas apie grupės varžovus „Lietuvos ryto” vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius, kuriam tai bus debiutas Eurolygoje, tikino nelinkęs skirstyti priešininkų į stipresnius ir silpnesnius. Pasak klubo stratego, svarbiausi dalykai – jo komanda ir gerai pasirengti sezonui.

Tačiau treneris pripažino, kad grupėje yra vienas garsus vardas – „Maccabi”. Būtent su šia ekipa vilniečiai „Siemens” arenoje žais antrojo turo rungtynes.

Išretino traumos

Šiandien Vilniaus „Lietuvos rytui” teks verstis be vieno komandos lyderių – 26 metų 202 cm ūgio amerikiečio Chucko Eidsono. Per mačą su „Ventspils” ekipa jam buvo pažeistas dešinės šlaunies raumuo. Treneriai nutarė nerizikuoti ir patausoti šį žaidėją. Pirmadienį atlikus tyrimus paaiškėjo, jog raumuo sparčiai gyja. Tikimasi, kad kitą savaitę krepšininkas jau galės atiduoti rungtynėms visas jėgas.

Be minėto amerikiečio, aikštelėje nepamatysime ir kito Vilniaus klubo legionieriaus Roberto Štelmaherio. Latvis rugsėjo pabaigoje patyrė traumą ir iškrito iš rikiuotės mažiausiai dviem mėnesiams. Dėl susidėvėjusių abiejų kelių kremzlių tose vietose buvo pradėję kauptis skysčiai, tad Robertui Rygoje atlikta artroskopinė abiejų kelių operacija. Kol latvis pasveiks, „Lietuvo ryto” vadovai sudarė dviejų mėnesių sutartį su 23 metų 180 cm ūgio įžaidėju iš JAV Darrelu Mitchellu. Taip bandoma užtaisyti atsiradusią įžaidėjų spragą.

Stiprybė – legionieriai

Vilniaus klubo direktorius J.Vainauskas, apibūdindamas šio sezono komandą, sakė: „Kuriuos žaidėjus norėjome matyti, tuos ir turime. Šie metai ypatingi tuo, kad įsigijome labai gerų legionierių. Turiu mintyje ir H.Price’ą, ir K.Bairamovičių. Pastarąjį mačiau prieš porą metų rungtyniaujantį Adrijos lygoje. Tąkart jis buvo ne toks geras kaip dabar. D.Mitchellas nėra išraiškingas, bet gerai įžaidžia kamuolį, o tai mums labai svarbu.”

Pasak jo, sunku pasakyti, kaip seksis žaisti Eurolygoje. „Tačiau rugsėjo mėnesį, kai visi krepšininkai buvo sveiki, planavome visiškai kitokius rezultatus. O dabar dėl tikslų Eurolygoje neaišku. Be abejo, labai norime patekti į TOP 16 etapą, – kalbėjo „Lietuvos ryto” direktorius. – Rudenį buvo gražu žiūrėti, kaip komanda žaidė. Tąkart atrodė, kad „Lietuvos rytas” Eurolygoje gali nužengti kur kas toliau.”

J.Vainausko manymu, kai nėra gero vidurio puolėjo, stiprioji komandos vieta – sunkieji krašto puolėjai K.Bairamovičius ir M.Petravičius. Paklaustas, kokie klubui keliami tikslai SEB BBL, LKL ir Lietuvos krepšinio federacijos taurės varžybose, jis tikino, jog siekiama laimėti dvejas pirmenybes iš trejų: „Visos šios varžybos vyks skirtingu metu, tad norime laimėti bent du čempionatus.”

Milano ekipa neprognozuojama

Kaip komanda pasirengusi pradėti Eurolygos dvikovas? J.Vainauskas teigė, kad iki šiol „Lietuvos ryto” žaidimas SEB BBL ir LKL čempionatuose nekėlė didelio nerimo. Išskyrus pastarąsias Baltijos lygos rungtynes su Rygos ASK. Jas vilniečiai laimėjo tik po permainingos kovos (79:75). „Man per šią dvikovą nepatiko komandos žaidėjų kova dėl kamuolio, pralaimėjome ją 29:40”, – LŽ sakė klubo direktorius.

J.Vainauskas nemano, kad pirmųjų Eurolygos rungtynių baigtis turės didelės įtakos kitoms grupės varžyboms. „Patirtis parodė, jog ir po kelių iš eilės pralaimėjimų galime atsitiesti, – kalbėjo jis, turėdamas galvoje debiutinį komandos sezoną Eurolygoje. – Mums svarbiausia dvikova bus po savaitės Vilniuje su „Maccabi”. O „Armani Jeans” kol kas nerodo savo tikrojo žaidimo. Sunku spėti rungtynių baigtį, kai ekipa neprognozuojama – ji gali sutriuškinti varžovus, o jau kitą dieną pati pralaimėti trisdešimčia taškų.”

Milano klubas Italijos čempionate sekmadienį nusileido Sienos „Montepaschi” komandai net 36 taškų skirtumu – 59:95…

Varžovų stovykloje – suirutė

Šiandienos „Lietuvos ryto” varžovus Eurolygos sezono išvakarėse sukrėtė permainos – buvo atleistas treneris iš Makedonijos Zare Markovskis. Į jo vietą paskirtas Attilio Caja, kuriam jau teko treniruoti ekipą 2002-2003 ir dalį 2003-2004 metų sezono. Sykiu iš klubo direktoriaus pareigų pasitraukė ir Gino Natali.

Italijos čempionate Milano komanda iškovojo tik vieną pergalę (per pirmąjį turą), o paskui pralaimėjo 5 rungtynes iš eilės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.