Naujoji ES politika sunkina „Gazprom” planus tiesti vamzdyną Europai

Nesutarimai su Vokietijos priežiūros tarnybomis, pareikalavusiomis, kad jos teritorijoje esančio vamzdyno tiesimo projekte dalyvautų trečioji šalis, gali nukelti „Nord Stream”, naujojo dujotiekio iš Rusijos Europai, statybos terminus, pranešė koncerno atstovas.

„Gazpromeksport” valdybos viršininkas Sergejus Komlevas žurnalistams antradienį pranešė, kad Vokietija neleidžia bendrovei „Gazprom” ir jos partneriams – vokiečių BASF ir E.ON – tiesti atšakos nuo būsimo vamzdyno be garantijų prieiti prie jos „trečiajai šaliai.

Dujotiekis, kurį „Gazprom” ketina nutiesti Baltijos jūros dugnu, leis padidinti dujų eksportą Europai ir taps alternatyva vamzdynams per Ukrainą ir Baltarusiją. Vokietijos kanclerė Angela Merkel (Angela Merkel) sakė, kad projektas bus įgyvendintas laiku, nors kaimyninė Lenkija ir Baltijos šalys užėmė ir kritinę poziciją.

Europos Sąjunga (ES) neseniai nusprendė apsvarstyti galimybę uždrausti dujų tiekėjams, įskaitant ir užsienio tiekėjus, kontroliuoti magistralinius ir skirstymo tinklus Europoje.

Kompanija „Gazprom” ne kartą yra išsakiusi norą prieiti prie transportavimo, dujų skirstymo ir elektros generavimo Europoje. Tačiau ši tema sukelia ES politikų, laikančių monopolininkę Kremliaus spaudimo instrumentu pasaulinėje politikoje. „Gazprom” tiekia ketvirtadalį ES reikalingų dujų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.