G. Steponavičius: neskaidriems sandoriams turi būti užkirstas kelias

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Gintaras Steponavičius kreipėsi į ministrą pirmininką Gediminą Kirkilą prašydamas įvertinti AB „Lietuvos energija” generalinio direktoriaus Rymanto Juozaičio poelgį. R. Juozaitis, Seimo nario manymu, įsigydamas vadovaujamos bendrovės akcijų už 536 124 litus, galimai pasinaudojo konfidencialia įmonės informacija asmeniniais tikslais.

Kaip pastebi parlamentaras, neseniai viešai buvo paskelbta, kad Vyriausybė jau turi preliminarų Nacionalinio investuotojo kūrime dalyvaujančių akcinių bendrovių „VST”, „Rytų skirstomieji tinklai” ir „Lietuvos energija” turto vertinimą.

„Prašau išsiaiškinti ir pateikti informaciją, ar įmonių vertinimo ir derybų procese dalyvaujantys asmenys, jų šeimos nariai ir kiti susiję asmenys vertinimo ir derybų proceso laikotarpiu nepirko arba nepardavė AB „Lietuvos energija”, „Rytų skirstomieji tinklai” ir „VST” akcijų”, – rašo G. Steponavičius pareiškime premjerui.

Parlamentaro nuomone, nustačius, kad įsigydamas savo vadovaujamos įmonės akcijų R. Juozaitis pasinaudojo konfidencialia bendrovės „Lietuvos energija” informacija, jo elgesys turėtų būti griežtai įvertintas, kaip tai įprasta daryti civilizuotose šalyse.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.