Draudėjų dėmesiui

Informuojame, kad nuo 2007 m. lapkričio 1 d. pradeda veikti Lietuvos Respublikos apdraustųjų valstybiniu socialiniu draudimu ir valstybinio socialinio draudimo išmokų gavėjų registras.

Nuo tos dienos draudėjai, teikdami Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos teritoriniams skyriams duomenis apie apdraustuosius asmenis, turi vadovautis Lietuvos Respublikos apdraustųjų valstybiniu socialiniu draudimu ir valstybinio socialinio draudimo išmokų gavėjų registro nuostatais (Žin., 2007, Nr. 50-1932).

Drauge informuojame, kad nuo 2007 m. lapkričio 1 d. Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2007 m. balandžio 25 d. nutarimu Nr. 437 (Žin., 2007, Nr. 50-1934) pripažintos netekusiomis galios Apdraustųjų valstybiniu socialiniu draudimu įskaitos taisyklės (Žin., 1995, Nr. 48-1172) bei jų pakeitimai.

Atkreipiame dėmesį į registro nuostatuose nustatytus duomenų pateikimo terminus. Draudėjas apie asmens priėmimą į darbą skyriui turi pranešti ne vėliau kaip pirmąją darbuotojo darbo dieną. Draudėjas, atleidęs apdraustąjį iš darbo, skyriui apie tai turi pranešti per 3 darbo dienas po atleidimo iš darbo.

Tais atvejais, kai valstybinio socialinio draudimo laikotarpiai negali būti nustatomi pateikiant pranešimą apie priėmimą ir (ar) atleidimą iš darbo ar tarnybos, draudėjas asmens draudimo pradžios dieną skyriui pateikia pranešimą apie apdraustojo valstybinio socialinio draudimo pradžią, o pranešimą apie apdraustojo valstybinio socialinio draudimo pabaigą – per 3 darbo dienas nuo apdraustojo draudimo pabaigos dienos.

Taip pat per 3 darbo dienas draudėjas turi pateikti duomenis apie apdraustojo nedraudiminius laikotarpius, duomenis apie motinai (įmotei), tėvui (įtėviui) arba vaiko globėjui suteiktas (nutrauktas) atostogas vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Specialistai konsultuoja su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.