I.Rinau nebebijo grįžti namo

Nuolatinę baimę kentusi Inga Rinau vis dar negali patikėti, kad su vaikais nesislapstydama gali grįžti namo. Policija ir antstoliai kol kas neieškos jos dukters Luisos.

Naktimis laukė antstolio

„Reikės laiko, kol galėsime ramiai gyventi. Antstolis galėjo bet kurią naktį raktų meistro padedamas įeiti į butą. Mintis, kad mums miegant gali kažkas atrakinti namų duris, labai slėgė”, – vakar dienraščiui pasakojo I.Rinau.

Pirmąją dieną, kai nereikėjo bijoti mažosios Luisos ieškančių policininkų, moteris pasakojo nešventusi.

Ji galvojo tik apie grįžimą namo.

Pirmadienį Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininkas Vytautas Greičius nusprendė sustabdyti sprendimo, kuriuo Luisa Rinau turi būti grąžinta į Vokietiją jos neauginusiam tėvui, vykdymą. Aukščiausiasis Teismas kasacine tvarka nagrinės bylos atnaujinimo klausimą.

Mergaitę slėpė pas mamą

Klaipėdietė sakė suprantanti, kad tai tik laikinas atokvėpis. Laikas, kol teko slėpti dukrą, moterį labai išvargino.

I.Rinau prasitarė, kad mergaitė nebuvo slepiama nei rūsyje, nei kokioje kitoje gyventi netinkamoje vietoje. Kartu su mažyle moteris gyvenusi pas savo mamą. Kur gyvena I.Rinau mama, moteris neišdavė, kadangi kova dėl vaiko globos dar nelaimėta. Klaipėdietė kol kas neketina dukros vesti ir į darželį.

„Su močiute jai žymiai geriau. Džiaugiuosi, kad Luisa nesuprato, kas vyksta ir kodėl gyvenome ne namie. Ji dar per maža. Tačiau sūnus jautė mano išgyvenimus”, – kalbėjo I.Rinau.

Kartu su dukra nusifotografuoti dienraščiui moteris taip pat nesiryžo. Esą vokiečiai labai pyksta ir aiškina, kad vaiko nuotraukos spaudoje pažeidžia dukros teises. „Nenoriu su jais pyktis ir be reikalo jų erzinti”, – tvirtino I.Rinau.

Žmonės nebuvo abejingi

Klaipėdietė stebėjosi ir džiaugėsi žmonių palaikymu.

„Žmonių aktyvumas parodė, kad Lietuvos gyventojai nėra abejingi savo tautiečių likimui. Tai mane labai sujaudino. Jaučiau palaikymą ne tik iš kai kurių pareigūnų, bet ir daugybės žmonių”, – teigė I.Rinau.

Vilniuje buvo surengtas koncertas mažajai Luisai palaikyti. 35 tūkst. Lietuvos žmonių per kelias dienas pasirašė peticijoje „Už Luisą”. Ši peticija su parašais perduota Vokietijos nepaprastajam ir įgaliotajam ambasadoriui Lietuvoje Volkeriui Heinsbergui.

Paieška dar nenutraukta

Vis dėlto formaliai mergaitės paieška nėra baigta. Antstolio pavedimą ieškoti mažametės L.Rinau vykdo Klaipėdos 3-iojo policijos komisariato pareigūnai.

Vakar dienraščio kalbintas šio komisariato nuovados viršininkas Gintaras Lasickas sakė dar negavęs jokio oficialaus nurodymo nutraukti ar sustabdyti mergaitės paiešką.

Jokio oficialaus dokumento vakar dar nebuvo gavęs ir teismo sprendimą mergaitę perduoti tėvui vykdantis antstolis Aleksandras Selezniovas. Jis tikino, kad dažniausiai vykdymą sustabdyti galinčius dokumentus atsiunčia viena iš besibylinėjusių šalių. Šiuo atveju tai galėtų padaryti I.Rinau.

Jei atsitiktų, kad tęsdami paiešką policininkai rastų mergaitę ir apie tai praneštų antstoliui, šis teigė pats pasitikslinsiąs, ar sprendimo vykdymas nėra sustabdytas.

Šių metų birželį Vokietijos teismas priėmė sprendimą, kuriuo mažametės mergaitės tėvui Michaeliui Rinau priskirta vaiko globa. Lietuvos teismai atsisakė nagrinėti prašymus nepripažinti tokio sprendimo ir įpareigojo moterį perduoti dukrą į Vokietiją. I.Rinau, kurios istorija sulaukė didelio visuomenės ir politikų dėmesio, šiam sprendimui nepakluso.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "I.Rinau nebebijo grįžti namo"

  1. aurysxxx

    anstolis tokioj situacijoj paemes is motinos vaika turetu nenustebti jei jam kas gerai kupra pakasytu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.