Opozicija priekaištauja vyriausybei dėl užsitęsusios krizės ir Latvijos tarptautinio įvaizdžio žlugdymo

Opozicijai atstovaujantys Latvijos Seimo deputatai priekaištauja vyriausybei ne tik dėl užsitęsusios šalyje krizės daugelyje sričių, bet ir dėl Latvijos tarptautinio įvaizdžio žlugdymo.
Prieš pradėdami balsuoti dėl nepasitikėjimo vyriausybe pareiškimo opozicinio „Naujojo laiko” deputatai iš Seimo tribūnos teigė, jog valstybėje nieko nedaroma, kad būtų įveikta užsitęsusi krizė ekonomikos, sveikatos apsaugos ir kitose srityse, tačiau tuo tarpu vyriausybė „kovoja su kovotojais su korupcija”, kėsindamasi į teisėtvarkos valstybėje pagrindus.

„Naujojo laiko frakcijos pirmininkas Dzintaras Zakis pažymėjo, kad vyriausybė veikia pagal principą „taupysime viską, tik ne savo išlaidas”.

„Kitų metų biudžetas – brokas,- įsitikinęs jis, nurodydamas, kad vyriausybei reikėtų pagaliau išgirsti liaudies balsą. – Jeigu nemokate patys, paprašykite opoziciją – mes jums padėsime”.

„Naujojo laiko” pirmininkas Krišjanis Karinis pabrėžė, kad didelė krizė susidarė ir užsienio politikoje.

Su juo sutinka ir „Naujojo laiko” deputatė Sandra Kalnietė, nurodydama, kad užsienio spaudoje apie Latviją nerašoma nieko gera.

Ji priminė praėjusią savaitę JAV ambasadorės Latvijoje Catherinos Todd Bailey (Ketrin Tod Beili) pasakytą kalbą, pažymėdama, kad nė vienas ambasadorius taip neteigtų, nesuderinęs su savo vyriausybe, tai yra šioje kalboje buvo pareikšta oficiali JAV nuomonė, į kurią S.Kalnietė ragina atsižvelgti, o ne ja piktintis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.