Skubaus Ahmadinejado išvykimo iš Armėnijos priežastimi tapo politika ir derybos branduoliniais klausimais, teigia šaltinis

Irano prezidentas (Mahmoudas Ahmadinejadas) antradienį nutraukė dviejų dienų vizitą Armėnijoje dėl „vidinės politinės padėties” ir Romoje numatytų derybų Irano branduoliniais klausimais, iš Armėnijos pranešė vienas diplomatinis šaltinis.
„Jis sutrumpino savo vizitą ir grįžta į Iraną dėl vidinės politinės padėties šalyje”, – sakė šaltinis.

„Šis sprendimas taip pat susijęs su šiandien Romoje vykstančiomis diskusijomis Irano klausimu, – pridūrė jis. – Šiandien mes tikimės sulaukti griežtos kritikos Irano atžvilgiu”.

M.Ahmadinejadas antradienį turėjo aplankyti memorialą, skirtą Osmanų imperijos 1915 – 1917 metais vykdytų armėnų žudynių aukoms, – įprastą aukštų pareigūnų apsilankymo vietą.

Jis taip pat turėjo apsilankyti Jerevano Mėlynojoje mečetėje ir susitikti su šiame mieste gyvenančių iraniečių bendruomenės nariais.

Pirmadienį M.Ahmadinejadas džiaugėsi augančiu ekonominiu ir politiniu Irano bei Armėnijos bendradarbiavimu, įtvirtindamas glaudesnius ryšius su buvusia Sovietų respublika prie šiaurinės Irano sienos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.