Kalifornijoje dėl gaisrų namus paliko šimtai tūkstančių gyventojų

Kalifornijoje daugiau kaip 250 tūkst. žmonių pirmadienį paliko savo namus dėl šioje valstijoje siaučiančių gaisrų, kurie privertė valdžią į pagalbą ugniagesiams pasitelkti JAV kariuomenę.
Pietų Kalifornijoje siautė mažiausiai 13 gaisrų, kurie suanglėjusiais griuvėsiais pavertė daugiau kaip 600 namų, teigė pareigūnai ir žiniasklaida.

Per gaisrus žuvo mažiausiai vienas žmogus ir daugiau kaip 20 buvo sužeisti. Gaisrai taip pat išdegino apie 260 tūkst. hektarų žemės ir vien tik San Diego apygardoje privertė evakuotis ketvirtadalį milijono gyventojų.

Kalifornijos gubernatorius Arnoldas Schwarzeneggeris (Arnoldas Švarcenegeris), septyniose apygardose paskelbęs nepaprastąją padėtį, šiuos gaisrus pavadino „tragedija” ir nurodė, kad prezidentas George`as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) pasiūlė federalinės vyriausybės paramą.

„Tai tragiškas metas Kalifornijai”, – sakė A.Schwarzeneggeris, apžiūrėdamas sudegusius namus įžymybių anklave Malibu.

Pirmadienį A.Schwarzeneggerio tarnyba pranešė, kad padėti ugniagesiams buvo pasiųsta 1 500 nacionalinės gvardijos karių.

Vėlų pirmadienį su pragariškomis liepsnomis kovojo kelių tūkstančių karių batalionas, remiamas 316 autocisternų, 19 ugniagesių lėktuvų, 15 buldozerių ir aštuonių sraigtasparnių.

San Diego ugniagesių tarnybos atstovas spaudai Maurice`as Luque (Morisas Lakvė) sakė, kad šie gaisrai yra rimtesni negu tie, kurie siautė Kalifornijoje 2003 metais ir nusinešė 22 žmonių gyvybes bei sunaikino 3 tūkst. namų.

Malibu gyventojai mėgino susitaikyti su gaisrų padaryta žala.

Šiame mieste buvo evakuoti tūkstančiai pastatų, įskaitant „Titaniko” (Titanic) režisieriaus Jameso Camerono (Džeimso Kamerono) ir aktorės Olivios Newton-John (Olivijos Niuton Džon) namus.

Tinklalapis „TMZ.com” pranešė, kad taip pat buvo evakuotas prabangus reabilitacijos centras „Promises”, kuriame gydėsi tokios žvaigždės kaip Britney Spears (Britni Spirs) ir Lindsay Lohan (Lindsi Lohan).

Kalifornijoje įsiplieskusių gaisrų priežastys yra skirtingos. Manoma, kad gaisras Malibu kilo nuo nukritusio elektros laido, o dėl liepsnų Orandžo apygardoje, kur išdegė daugiau kaip 6 tūkst. hektarų žemės, kaltinami padegėjai.

Daugelyje Kalifornijos vietovių, įskaitant Los Andželą, šiemet iškrito rekordiškai žemas kritulių kiekis, todėl šimtai tūkstančių hektarų valstijos teritorijos liko gaisrų valioje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.