„Neue Vokalsolisten Stuttgart”: garso avantiūristai ir idealistai

„Permainų muzikos” festivalis spalio 24 dieną, trečiadienį, 18 valandą Klaipėdos koncertų salėje pristato baigiamąjį projektą – elitinę šiuolaikinės vokalinės muzikos grupę Neue Vokalsolisten Stuttgart (Vokietija).

„Neue Vokalsolisten Stuttgart” dainininkų skaičius keičiasi priklausomai nuo koncerto programos. Šį kartą ansamblio sudėtyje bus šeši atlikėjai: sopranai Sarah Sun ir Susanne Leitz-Lorey, kontratenoras Daniel Gloger, tenoras Martin Nagy, baritonas Guillermo Anzorena ir bosas Andreas Fischer.

Ansamblis buvo įkurtas 1984 metais. Nuo pat pradžių jo specializacija buvo šiuolaikinės vokalinės muzikos atlikimas.

Juos vadina tyrinėtojais, atradėjais, avantiūristais ir idealistais. Daug dėmesio atlikėjai skiria eksperimentams ir praktiniam dialogui su kompozitoriais. Teikdamas užsakymus ansamblis realizuoja savo ambicijas praturtinti šiuolaikinės muzikos literatūrą naujais kūriniais vokalui ir įvairioms kamerinėms sudėtims. Kasmet jis atlieka apie 20 pasaulinių premjerų.

Dalis mėgstamiausių ansamblio opusų skambės ir Klaipėdoje. Tai mūsuose visai nežinoma, todėl labai intriguojanti George Aperghis, Mischa Kaeser, Lucia Ronchetti muzika. Ypač pastarosios autorės „Pinokio istorija” turėtų būti šmaikšti ir išradinga. Koncerte dar bus atlikti ir specialiai šiai programai sukurti Ričardo Kabelio ir Egidijos Medekšaitės kūriniai.

Ansamblis taip pat domisi muzikinio teatro ir tarpdisciplininiais projektais, jungiančiais balsą ir elektroniką, vizualiuosius menus, videoprojekcijas, sceninius elementus. Dažnai savo programose „Neue Vokalsolisten Stuttgart” gretina senąją ir naująją muziką.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.