Nuteisti pirkėjai laisvę atėmę apsaugininkai

Du jauni prekybos centro apsaugininkai vakar nuteisti piniginėmis baudomis už neteisėtą laisvės atėmimą.

Pirkėja buvo pusvalandžiui užrakinta atskirame kambaryje už tai, kad nesutiko sumokėti už netyčia sudaužytą kelių litų vertės kiaulę-taupyklę. Teigiama, jog tai – analogų šalyje neturintis teismo procesas.

Vakar Klaipėdos miesto apylinkės teisme paskelbtas nuosprendis apsaugininkams 25 metų Laurui Lukšui ir jo bendraamžiui Vitalijui Getautui. Už neteisėtą moters laisvės atėmimą jiems teks sumokėti po 1 875 litų pinigines baudas bei atlyginti 2 tūkst. litų įvertintą moralinę žalą. Dar 2 tūkst. litų teks pakloti ir už moters išlaidas teisininkų paslaugoms.

Anot teisėjos, surinkti įrodymai patvirtino, kad klaipėdietė Svetlana Tereščenko pernai uždarytoje patalpoje praleido 35 minutes.

Tai atsitiko po to, kai pernai, rugsėjo 25-ąją, prekybos ir pramogų centro „Akropolis” parduotuvėje „Drogas” moteris netyčia sudaužė 6 litus kainavusią kiaulę-taupyklę bei atsisakė už ją sumokėti.

Moteris paprašė parodyti taisykles, kurios numato, jog už netyčia sudaužytą prekę reikia atlyginti.

Nepaklusnią pirkėją iškviesti apsaugininkai nuvedė į laikino sulaikymo kambarį. Anot nukentėjusios, ji buvusi užrakinta, tad išsigandusi bei du kartus skambinusi į policiją prašydama pagalbos. S. Tereščenko tikina, kad ji apsaugininkų prašiusi pasigailėti bei išleisti, tačiau jie nesutikę, net neleidę kalbėti mobiliuoju telefonu.

Moters versiją patvirtina liudytojas. Anot į įvykio vietą iškviesto policininko, durys į patalpą, kur buvo S. Tereščenko, rastos uždarytos, nors kaltinamieji šią versiją kategoriškai neigė – esą durys buvo atidarytos.

Auka už patirtą šoką ir neteisėtą „įkalinimą” prašė 30 tūkst. 30 litų kompensacijos. Vakar S. Tereščenko teismo posėdyje nedalyvavo.

Nuosprendį išgirdę kaltinamieji pasipiktino, tačiau nuo platesnių komentarų atsisakė. Ar nuosprendis bus apskųstas, negalėjo atsakyti ir prokuroras.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.