„Darbiečiai”: kartais būtina pralaimėti mūšį, kad laimėtum karą

„Darbiečiai”, kurių finansinėmis machinacijomis įtariamas partijos ekslyderis Viktoras Uspaskichas rinkimuose Dzūkijoje nusileido konservatorių kandidatui, teigia „pralaimėję mūšį”, bet tikisi „laimėti karą” – gerai pasirodyti kitų metų visuotiniuose Seimo rinkimuose.
„Mes rinkimų rezultatais esame patenkinti(…) Šie rinkimai buvo tam tikra generalinė repeticija prieš 2008-ųjų metų rinkimus. Kartais sveika pralaimėti mūšį, kad laimėtum karą – mes tikimės pergalės, nes šitie rinkimai labai mobilizavo mūsų politinę organizaciją, labai ją sutelkė”, – BNS sakė V.Uspaskicho rinkimų štabo vadovė Dangutė Mikutienė.

Darbo partijos lyderis Kęstutis Daukšys BNS teigė, jog rinkimai Alytaus rajone partijai buvę sėkmingi – jie esą laimėjo antrąją vietą, nors buvę daug trukdžių: jų kandidatui skirtas namų areštas ir jis negalėjo susitikti su rinkėjais, rajoną, anot K.Daukšio, dešimt metų valdo konservatorių politikai, todėl antroji vieta esąs didelis laimėjimas.

„Mes parodėm, kad Darbo partija gyva”, – BNS teigė K.Daukšys.

Kai kurie politologai V.Uspaskicho sugrįžimą po pusantrų metų trukusio slapstymosi nuo Lietuvos teisėsaugos yra įvertinę kaip siekį išlaikyti vieningą partiją, nes esą be idėjinio lyderio „darbiečiai” lakstėsi į šalis.

Tuo metu pats V.Uspaskichas atrodė kiek labiau nusivylęs rinkimais nei jo partiečiai ir prabilo apie galimą partijos vadovybės kaitą.

„Negalima visiškai nusivilti šiais rinkimais. Nusivilti galima, tik kad aš nepatekau į Seimą. (…) Bet aš nesiskundžiu tuo”, – sakė buvęs Darbo partijos lyderis, vertindamas rinkimų rezultatus Dzūkijoje.

Jo teigimu, eiliniai Seimo rinkimai dar toli, o tuo tarpu partija dar turės apsispręsti dėl vadovybės kaitos.

„Mano atsiradimas šiek tiek pakoreguos situaciją, vadovybę, struktūrą ir panašiai. (…) Aš nenoriu kalbėti už savo partiečius (…) bet jei būsiu pageidautinas, jeigu bus išreišktas toks noras, tai aišku aš svarstysiu labai rimtai (dalyvavimą partijos pirmininko rinkimuose – BNS)”, -sakė V.Uspaskichas.

Sekmadienį vienmandatėje Dzūkijos rinkimų apygardoje Alytaus mieste ir rajone vykusius Seimo nario rinkimus laimėjo konservatorių iškeltas nepartinis teisininkas Kęstutis Čilinskas.

Kaip rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenys, gauti iš visų 52 apylinkių, už K.Čilinską balsavo 55,33 proc. rinkėjų, už jo konkurentą – 42,73 proc.

Pirmajame ture K.Čilinskas gavo 30,29 proc. balsų, V. Uspaskichas – 20,26 proc.

V.Uspaskichas, kuris yra įtariamas byloje dėl jo vadovautos Darbo partijos apgaulingo apskaitos tvarkymo ir neteisingų duomenų apie partijos pajamas ir jų naudojimą pateikimo Valstybinei mokesčių inspekcijai ir Vyriausiajai rinkimų komisijai, apie pusantrų metų slapstėsi Rusijoje ir į Lietuvą grįžo tik šių metų rugsėjį.

Naujas parlamentaras buvo renkamas vietoj šį pavasarį Seimo nario mandatą į Alytaus rajono mero kėdę iškeitusio konservatoriaus Algirdo Vrubliausko.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

2 atsiliepimai į "„Darbiečiai”: kartais būtina pralaimėti mūšį, kad laimėtum karą"

  1. portalu liutas

    chiba dangute mikutiene nesveika, o kada tai bobelei buti sveikai is firmos stervos dvikojes lapes nuolat parazituojant, meluojant ir isduodant
    ji – man tinka polit – uzkandai…po l y rasyk, zmogeli

  2. Kerpė

    Darbiečiai pasiekė daug. Tik politikas Kubilius pasidavė nevykusioms prognozėms.Rinkimų rezultatai rodo,kad pašalas gilus.Euforijai pasiduoti ne laikas,kas užsiima politika privalo veikti,o ne plepėti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.